În timp ce restul Europei se topeşte de căldură, vara încă n-a ajuns la Londra

Temperaturi uriaşe în Italia, caniculă în Spania şi în Portugalia, incendii izbucnite în Grecia este tabloul termic de pe continent, însă nimic din toate astea nu se întâmplă în Marea Britanie, care se luptă cu minime de 12 grade.

2202 afișări
Imaginea articolului În timp ce restul Europei se topeşte de căldură, vara încă n-a ajuns la Londra

În timp ce restul Europei se topeşte de căldură, vara încă n-a ajuns la Londra

Pe reţelele sociale au pornit ironiile: „În Europa sunt 40 de grade, iar aici e toamnă: aveţi Brexit şi la vreme?”. Meteorologii din Regat explică faptul că „vina” este bula de aer cald care persisită asupra continentului

Marea Britanie - după ce a ieşit din UE - pare a fi izolată de continent şi din punct de vedere al vremii. Vara nu a ajuns la Londra, minimele sunt bătute în cuie la 12 grade şi se doarme sub plapumă. Ziua, cu greu se trece de 20 de grade. Plus ploaia insistentă.

La Londra pare să fie noiembrie, experţii explică, în timp ce Europa trebuie să le facă faţă lui Cerberus şi lui Charon.

„Acea presiune mare stă acolo”, explică situaţia pentru Times, Simon Partridge, meteorolog la Met Office. „Din păcate, ne ţine în acest curent mai variabil, aşa că nimic bun nu se aşteaptă pentru următoarele câteva săptămâni”, adaugă acesta.

Partridge recunoaşte şi el că vremea este „destul de dezamăgitoare” pentru mijlocul lunii iulie şi că nu va fi „nimic deosebit de cald sau însorit” săptămâni întregi, cu averse „enervante” aşteptate pentru zilele care urmează şi cu temperaturi mult sub medie până cel puţin sfârşitul lunii (media maximă de vară este de 22-23 de grade).

Vânturile puternice au împiedicat pompierii să stingă un incendiu la un hotel din Brighton, weekendul trecut, în timp ce în Anglia au fost forţaţi de vremea rea ​​să anuleze evenimentele în aer liber, inclusiv, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, festivalul auto Goodwood din Sussex.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici