Informare de precipitaţii şi intensificării ale vântului în mai multe zone din ţară. Cod galben de ninsori la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de cod galben valabilă pentru luni, între orele 2 şi 20.

237 afișări
Imaginea articolului Informare de precipitaţii şi intensificării ale vântului în mai multe zone din ţară. Cod galben de ninsori la munte

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări, în special în zona înaltă (în general la peste 1700 m altitudine), unde rafalele vor depăşi 80-90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii.

Conform prognozei, pe parcursul zilei de luni, în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul şi sudul Olteniei şi în sudul Transilvaniei vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55-65 km/h.

În intervalul 24 martie, ora 10:00 - 25 martie, ora 20:00, temporar va ploua local moderat cantitativ în centrul, sudul şi estul teritoriului şi se vor acumula cantităţi de apă de 10...15 l/mp, iar mai ales pe parcursul nopţii de duminică spre luni (24/25 martie) în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei pe arii restrânse 25...30 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoţite izolat de descărcări electrice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici