Marea Mediterană este mai caldă cu 5 grade faţă de normele sezoniere

Temperatura apei din Marea Mediterană este mai caldă cu 5 grade peste normele sezoniere, cea mai caldă fiind în largul coastei franceze, între Monaco şi Marsilia, potrivit TF 1 Info.

464 afișări
Imaginea articolului Marea Mediterană este mai caldă cu 5 grade faţă de normele sezoniere

Marea Mediterană este mai caldă cu 5 grade faţă de normele sezoniere

Un cont de Twitter legat de Comisia Europeană a publicat, pe baza datelor serviciului european de monitorizare a oceanelor, Copernicus Marine Service (CMEMS), o hartă care arată temperatura apei din Marea Mediterană.

Potrivit sursei, temperatura apei în Marea Mediterană este mult peste normele sezoniere. În unele locuri, mercurul se menţine cu până la 5 grade Celsius peste valorile obişnuite pentru această perioadă a anului.

Cea mai caldă apă se află în largul coastei franceze, între Monaco şi Marsilia. De asemenea, se observă maxime în sudul Spaniei, între Granada şi Oran (Algeria).

Acest fenomen are consecinţe tragice pentru ecosistemul local. De exemplu, emblematicii corali care acoperă fundul mării, au dispărut aproape în întregime în largul Marsiliei. Culorile lor strălucitoare, care variază de la galben la violet, au fost transformate în gri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici