Meteo. ANM: Coduri portocalii şi galbene de precipitaţii şi vânt în mai multe judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, atenţionări cod portocaliu şi cod galben de precipitaţii pentru mai multe judeţe din zona Ardealului.

917 afișări
Imaginea articolului Meteo. ANM: Coduri portocalii şi galbene de precipitaţii şi vânt în mai multe judeţe

Meteo. ANM: Coduri portocalii şi galbene de precipitaţii şi vânt în mai multe judeţe

Codul portocaliu intră în vigoare joi, la ora 20:00 şi vizează cantităţi însemnate de apă.

Zonele afectate sunt judeţul Maramureş şi zona montană a judeţelor: Bistriţa – Năsăud, Mureş, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj şi Satu Mare.

În intervalul menţionat, în judeţul Maramureş şi în zona montană a judeţelor: Bistriţa – Năsăud, Mureş, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj şi Satu Mare se vor acumula cantităţi de apă de 50...70 l/mp şi izolat de peste 80 l/mp.

Codul portocaliu este în vigoare până vineri, 1 decembrie, ora 15:00.

De asemenea, de joi, ora 17:00 până vineri, 1 decembrie, ora 21:00 este cod galben care vizează cantităţi moderate de apă, intensificări ale vântului în Crişana, Maramureş şi în nordul Transilvaniei. Aici va ploua, iar în grupele nordice şi centrale ale Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, la început vor fi precipitaţii mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantităţi de apă în general de 25...40 l/mp.

Local şi temporar, în regiunile vestice vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55...60 km/h, iar în toată zona montană înaltă rafalele vor depăşi 80...100 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici