Prognoza METEO: Martie va fi o lună cu precipitaţii excedentare şi cu temperaturi ridicate

ANM preconizează că vor fi temperaturi mai ridicate decât cele normale până pe 27 martie. De asemenea, cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare.

2423 afișări
Imaginea articolului Prognoza METEO: Martie va fi o lună cu precipitaţii excedentare şi cu temperaturi ridicate

Prognoza METEO: Martie va fi o lună cu precipitaţii excedentare şi cu temperaturi ridicate

ANM a emis, vineri, prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

  • Săptămâna 27 februarie - 6 martie

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, dar şi uşor mai coborâte în extremitatea de nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele
normale. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, dar şi deficitar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

  • Săptămâna 6 - 13 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

  • Săptămâna 13 - 20 martie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

  • Săptămâna 20 – 27 martie

Mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi exedentare în cea mai mare parte a
ţării, dar mai ales în regiunile estice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici