METEO | Vreme caniculară. ANM a emis un Cod galben pentru jumătate de ţară

  • Meteorologii au emis, joi, un Cod galben de caniculă, valabil în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum şi în centrul şi sudul Moldovei, până sâmbătă, la ora 2.00.
  • Noaptea de joi spre vineri va fi tropicală, cu temperaturi de peste 20 de grade Celsius.
17325 afișări
Imaginea articolului METEO | Vreme caniculară. ANM a emis un Cod galben pentru jumătate de ţară

METEO| Vreme caniculară. ANM a emis un Cod galben de caniculă în jumătate de ţară

METEO. VREMEA ÎN ROMÂNIA

„În cursul zilei de joi (30 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum şi în centrul şi sudul Moldovei, va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse se vor situa peste 37...38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar noaptea de joi spre vineri (30/31 iulie) va fi tropicală, cu temperaturi care, în general, nu vor coborî sub 20 de grade.

VEZI AICI - METEOVremea în următoarele patru săptămâni. Când va ploua în exces şi când vor fi temperaturi ridicate

Conform ANM, disconfortul termic va fi ridicat şi în restul teritoriului, iar în zonele de câmpie şi de podiş, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi.

De asemenea, de joi, de la ora 12.00, până vineri la ora 2.00, este emisă o atenţionare Cod galben de ploi torenţiale.

„În intervalul menţionat la munte, în nordul, nord-estul şi local în centrul ţării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 30...50 l/mp”, conform ANM.

VEZI AICI - METEO. Vremea în Capitală: De la caniculă la ploi torenţiale. ANM anunţă prognoza meteo pentru Bucureşti

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici