O ţară africană este lovită de cel mai îndelungat ciclon din istorie

Mozambic se confruntă din nou cu ploi torenţiale, vânturi puternice şi inundaţii, în timp ce ciclonul Freddy atinge pământul pentru a doua oară în decurs de o lună. Freddy ar putea deveni cea mai lungă furtună înregistrată vreodată pe Pământ, potrivit BBC.

2280 afișări
Imaginea articolului O ţară africană este lovită de cel mai îndelungat ciclon din istorie

UN/NASA

Ţara din sudul Africii s-a confruntat în ultimele patru săptămâni cu cantităţi de precipitaţii care, în mod normal, se adună în peste un an.

De asemenea, Freddy este cea mai lungă furtună înregistrată vreodată (anterior, uraganul John din 1994 a deţinut recordul) , deoarece s-a format la nord-vest de Australia în urmă cu 34 de zile.
Sâmbătă seara, ciclonul a ajuns pentru a doua oară la ţărm în apropierea portului maritim estic Quelimane.

Oamenii au fost îndemnaţi să se mute în adăposturi temporare, inclusiv în şcoli, biserici şi depozite. Se pare că o persoană a murit, ceea ce face ca bilanţul victimelor să ajungă la cel puţin 28 de morţi de când furtuna a ajuns prima dată pe uscat.

Mai mult de jumătate de milion de persoane ar putea fi grav afectate ceea ce va provoca o nouă criză umanitară, potrivit agenţiilor locale de dezastre. Deja, peste 8.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele.
Statul vecin Malawi, unde autorităţile sanitare se luptă cu o epidemie de holeră, dar şi regiuni din Zimbabwe şi Zambia, vor fi şi ele afectate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mozambic,
ciclon,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici