Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni: Temperaturile vor creşte până pe 6 martie, apoi se va răci brusc

  • ANM a emis, luni, prognoza meteo pe următoarele două săptămâni.
  • Valorile termice vor înregistra o creştere până pe 6 martie.
  • Vor fi temperaturi de 14 - 16 grade, după care se va răci brusc, timp de trei - patru zile.
920 afișări
Imaginea articolului Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni: Temperaturile vor creşte până pe 6 martie, apoi se va răci brusc

METEO. Vremea în Banat

La începutul primei săptămâni valorile termice diurne vor fi în creştere treptată, astfel că în perioada 3-5 martie vremea va fi caldă, cu maxime medii de 14...16 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 6…7 grade, în intervalul 6-8 martie.

După 9 martie regimul termic va fi în uşoară creştere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 10…11 grade. Temperaturile minime se vor situa în medie între 0 şi 2 grade, exceptând nopţile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii de -3…-2 grade.

Începând cu data de 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă, local şi temporar, se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ.

METEO. Vremea în Transilvania

La începutul primei săptămâni valorile termice diurne vor fi în creştere treptată, astfel că în zilele de 4 şi 5 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de până la 12 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 3…5 grade, în intervalul 6-8 martie.

După 9 martie regimul termic va fi în uşoară creştere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 7…8 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative şi se vor situa în medie între -4 şi -2 grade, exceptând nopţile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii de -8…-5 grade. Precipitaţii în general slabe cantitativ, vor fi pe arii restrânse în data de 1 martie şi din nou, cu caracter local şi temporar, începând cu 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă.

METEO. Vremea în Maramureş

Valorile termice diurne vor fi în creştere treptată în primele zile ale intervalului, astfel că în zilele de 3 şi 4 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de 10...12 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne va scădea spre 3…4 grade, în intervalul 6-8 martie.

După 9 martie regimul termic va fi în uşoară creştere spre valori apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 8 grade. Temperaturile minime se vor situa în medie între -2 şi 1 grad, exceptând nopţile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii de -6…-4 grade. Începând cu data de 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă, temporar, se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, pe arii mai extinse în 5 şi 6 martie, precum şi în perioada 11-14 martie.

METEO. Vremea în Moldova

În intervalul 1-4 martie, procesul de încălzire se va resimţi mai ales la valorile diurne, astfel încât media temperaturilor maxime va creşte de la 5 la 14 grade, în timp ce media temperaturilor minime va oscila uşor în jurul valorii de 0 grade. Între 5 şi 7 martie se estimează răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 3...4 grade şi a minimelor de -4...-3 grade.

A doua săptămână va fi caracterizată de o creştere treptată a valorilor termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, iar în intervalul 12-14 martie vremea va deveni uşor mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9...11 grade şi ale minimelor de -2...0 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 5-7 martie şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

METEO. Vremea în Dobrogea

În intervalul 1-5 martie, procesul de încălzire se va resimţi îndeosebi la valorile diurne, astfel încât media temperaturilor maxime va creşte de la 6 la 13 grade, în timp ce media temperaturilor minime se va situa între 2 şi 4 grade. Pe 6 şi 7 martie se estimează răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 5 grade şi a minimelor de -1...0 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, prin creşterea treptată a valorilor termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, se va ajunge ca în intervalul 12-14 martie vremea să devină uşor mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii martie, cu medii ale maximelor de 8...9 grade şi ale minimelorde 1...3 grade. Probabilitate pentru precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în datele de 6 şi 7 martie şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

METEO. Vremea în Muntenia

Vremea se va încălzi până pe data de 5 martie, când va deveni caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce vor creşte, în medie, de la 8 la 16 grade şi minime ce se vor situa, în medie, între 0 şi 2 grade. Răcirea vremii estimată pentru intervalul 5-7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade şi a minimelor de circa -3 grade.

A doua săptămână va fi caracterizată de o creştere treptată a valorilor termice, cu mici variaţii de la o zi la alta şi spre sfârşitul ei vremea va deveni apropiată de normalul termic al celei de-a doua decade a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9...11 grade şi ale minimelor în jurul a 0 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, probabilitatea pentru precipitaţii urmând să fie în creştere în intervalele 6-8 martie şi 12-14 martie.

METEO. Vremea în Oltenia

Vremea se va încălzi în intervalul 1-5 martie, devenind caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce vor creşte, în medie, de la 10 la 16 grade şi minime ce se vor situa, în medie, între 0 şi 2 grade. Răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade şi a minimelor de circa -3 grade.

A doua săptămână va fi caracterizată de o creştere treptată a valorilor termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, iar spre sfârşitul ei vremea va deveni apropiată de normalul termic al celei de-a doua decade a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9...11 grade şi ale minimelor în jurul a 0 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, probabilitatea pentru precipitaţii urmând să fie în creştere în intervalele 6-8 martie şi 11-14 martie.

METEO. Vremea la munte

Vremea se va încălzi până pe data de 4 martie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 5...6 grade şi cea a minimelor de -3...-2 grade. Răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va determina maxime, în medie, în jurul a -2 grade şi minime, în medie, de -9..-7 grade.

În cea de-a doua săptămână a lunii martie, în ansamblu normală termic pentru această regiune, media temperaturilor maxime va creşte treptat spre 0...2 grade, iar cea a minimelor va ajunge la -6...-4 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant ninsori va fi în creştere începând din data de 5 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici