Pe o scară de la 1 la 10, România e la nivelul 8 al fenomenelor meteo extreme. Avertismentul unui expert meteorolog

  • Expertul meteorolog Bogdan Antonescu a vorbit la Digi24 despre starea vremii în România
  • Acesta spune că ţara noastră se situează la nivelul 8 pe scara de la 1 la 10 a fenomenelor meteo extreme
  • Deşi ne aflăm într-o perioadă furtunoasă, la propriu, intensitatea şi frecvenţa fenomenelor meteo a crescut în ultimii ani
3889 afișări
Imaginea articolului Pe o scară de la 1 la 10, România e la nivelul 8 al fenomenelor meteo extreme. Avertismentul unui expert meteorolog

Sursa FOTO: Profimedia

Expertul meteorolog Bogdan Antonescu a explicat la Digi24 că vremea cu care ne confruntăm în prezent în România, cu ploi, furtuni şi grindină, nu este ceva neobişnuit în această perioadă a anului. El spune că ne aflăm în toiul unui sezon de fenomene severe, care se manifestă în Europa. Cu toate acestea, situaţia nu este una complet normală, întrucât studiile arată o creştere a frecvenţei şi intensităţii fenomenelor meteo în ultimii ani.

Întrebat cât de severe sunt aceste fenomene în România, Bogdan Antonescu a spus că „Suntem la 8 pe o scară de la 1 la 10 a fenomenelor extreme: vânt foarte puternic, grindină cu diametru mare, până la 10 cm, descărcări electrice frecvente, tornade".

De asemenea, a adăugat că în perioada mai-iunie se pot forma tondade, în prezenţa unor condiţii meteo precise. „O furtună puternică, ce produce vânt puternic şi grindină, poate produce o tornadă. Dar în 90% din cazuri rămân furtuni puternice", a declarat Bogdan Antonescu.

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi şi vijelii valabil sâmbătă, în aproape toată România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici