Se schimbă vremea. Ploi, vânt şi răcire semnificativă în Moldova, sudul Transilvaniei şi Oltenia

Meteorologii au emis o atenţionare privind răcirea semnificativă a vremii începând de duminică, fiind emis, mai ales în Moldova, sudul Transilvaniei şi Oltenia, un cod galben de vremea rea.

853 afișări
Imaginea articolului Se schimbă vremea. Ploi, vânt şi răcire semnificativă în Moldova, sudul Transilvaniei şi Oltenia

Se schimbă vremea. Ploi, vânt şi răcire semnificativă în Moldova, sudul Transilvaniei şi Oltenia

O informare meteorologică pentru perioada 15 octombrie, ora 12 – 16 octombrie, ora 16 vizează ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire semnificativă, precipitaţii mixte în zona montană înaltă.

Aici, vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, duminică în vestul şi nordul teritoriului, iar luni şi în rest. Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantităţile de apă vor depăşi 10 - 15 l/mp şi izolat 20 - 25 l/mp. În noaptea de duminică spre luni se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în nordul Carpaţilor Orientali, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri astfel de fenomene vor fi întâlnite şi în restul masivelor montane.

Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor.

De duminică, de la ora 18.00 până luni, la ora 12, a fost emisă o atenţionare cod galben de vreme rea.

În intervalul menţionat temporar vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei şi al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi în sud-vestul şi estul Munteniei, cu viteze de 55 - 65 km/h.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special la altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi rafale în general de 80 - 110 km/h.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici