Uraganul Otis loveşte Acapulco din Mexic, izolând celebra staţiune balneară

Uraganul Otis, una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit vreodată coasta mexicană a Pacificului, a devastat staţiunea balneară Acapulco, distrugând clădiri şi infrastructuri vitale şi lăsând oraşul fără comunicaţii şi fără energie electrică.

205 afișări
Imaginea articolului Uraganul Otis loveşte Acapulco din Mexic, izolând celebra staţiune balneară

Uraganul Otis loveşte Acapulco din Mexic, izolând celebra staţiune balneară

Imaginile de pe reţelele de socializare arată hoteluri distruse de Otis, tavane şi pereţi smulşi, geamuri sparte şi maşini parţial scufundate în ape, relatează Reuters.

Molozul a fost împrăştiat în holuri, terase, străzi şi balcoane de hotel, iar resturi de copaci smulşi au împânzit centrul oraşului Acapulco. Liniile de telecomunicaţii căzute şi pagubele produse la infrastructură i-au lăsat pe locuitori izolaţi de lume: https://x.com/TheCryptoSapie1/status/1717400383834792060?s=20

Aeroportul pentru acest oraş de aproape 900.000 de locuitori a fost închis până la noi ordine, a anunţat Ministerul Transporturilor, după ce a rămas fără curent electric, iar drumurile din apropiere au fost blocate din cauza Otis.

Preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador a pornit spre Acapulco cu maşina pentru a ajuta, dar a fost oprit de drumurile închise.

Nu au existat informaţii imediate cu privire la decese, dar întreruperile de curent au făcut dificilă evaluarea de către oficiali a amplorii distrugerilor. Unii oficiali şi-au exprimat în privat îngrijorarea că Otis ar fi provocat pierderi de vieţi omeneşti: https://x.com/TheCryptoSapie1/status/1717404377957199916?s=20

Luisa Pena, o clientă a unui hotel din Acapulco, a povestit cum s-a ascuns într-un dulap: "Am început efectiv să mă rog", a spus ea într-un videoclip pe TikTok. "Panica a pus stăpânire pe mine într-o asemenea măsură încât tot ce am cerut a fost încă o şansă".

Principala autostradă care leagă Acapulco de Mexico City nu va fi complet deschisă decât după ce armata o va curăţa.

Otis a ajuns pe coasta Pacificului la 8 ani după uraganul Patricia, o furtună în timpul căreia vântul a suflat cu 322 km/h.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
furtună,
acapulco,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici