Valul de căldură se intensifică în Capitală

  • Valul de căldură se intensifică în Bucureşti şi maximele urcă la 40 de grade.
  • Meteorologii anunţă în prognoza specială disconfort termic accentuat şi indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
450 afișări
Imaginea articolului Valul de căldură se intensifică în Capitală

De marţi dimineaţă până joi dimineaţă, valul de căldură se va intensifica şi vremea va fi din nou caniculară, cu disconfort termic accentuat şi indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Marţi (26 iulie), temperatura maximă va fi de 36...37 de grade, iar miercuri (27 iulie) se vor atinge 39...40 de grade; minimele termice vor fi de 18...21 de grade.

În seara zilei de miercuri (27 iulie) şi în noaptea de miercuri spre joi (27/28 iulie) va creşte probabilitatea de apariţie a fenomenelor specifice instabilităţii atmosferice (intensificări ale vântului, posibil vijelii, averse şi descărcări electrice).

În intervalul joi ora 9.00 - vineri ora 21.00, valul de căldură va persista.

Valorile termice vor fi mai scăzute faţă de zilele precedente astfel că vor fi maxime de 34...36 de grade şi minime în jur de 20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în după-amiaza zilei de joi (28 iulie) când vor fi intensificări ale vântului şi condiţii pentru descărcări electrice şi averse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici