Vânt puternic în toată ţara. Informarea meteorologică anunţă regiuni cu cod galben

Meteorologii au emis o informare de vânt puternic valabilă până sâmbătă seara în toată ţara. În zonele montane şi în nordul Moldovei informarea este însoţită de un cod galben de vânt puternic.

255 afișări
Imaginea articolului Vânt puternic în toată ţara. Informarea meteorologică anunţă regiuni cu cod galben

Vânt puternic în toată ţara. Informarea meteorologică anunţă regiuni cu cod galben

Informarea este valabilă în toată ţara până sâmbătă, la ora 20.00. Până atunci, vântul se va intensifica treptat, la început în zona de munte, iar din dimineaţa zilei de vineri local şi în estul, sudul şi centrul ţării. Vor fi rafale cu viteze în general de 45...55 km/h, mai mari în zona montană înaltă şi în Moldova.

Pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă se va forma polei în nord, centru şi nord-est.

Codul galben este valabil în intervalul joi, ora 18 – sâmbătă, ora 20.00

În intervalul menţionat, în Carpaţii Orientali şi Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 90...110 km/h şi zăpada va fi spulberată

Începând din dimineaţa zilei de vineri (14 ianuarie) vântul se va intensifica şi în jumătatea nordică a Moldovei unde vitezele vor depăşi 55...65 km/h.

Din după-amiaza zilei de vineri (14 ianuarie) în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vânt,
meteorologi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici