Vijeliile şi ploile abundente provoacă pagube şi pierderi de vieţi în România

  • Furtunile puternice şi ploile abundente au lovit mai multe judeţe şi Bucureştiul, provocând pagube semnificative.
  • 4 persoane şi-au pierdut viaţa.
  • În 53 de localităţi, vremea rea a provocat probleme grave pentru oameni şi infrastructură.
256 afișări
Imaginea articolului Vijeliile şi ploile abundente provoacă pagube şi pierderi de vieţi în România

Vijeliile şi ploile abundente provoacă pagube şi pierderi de vieţi în România

53 de localităţi din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Ilfov şi Bucureşti au fost afectate, în cursul zilei de miercuri, de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase.

Pompierii au depus eforturi pentru degajarea unor elemente de construcţie, 6 stâlpi şi nu mai puţin de 117 copaci căzuţi pe carosabil, autoturisme şi clădiri. Intervenţii prompte au fost efectuate şi pentru evacuarea apei din 1 anexă, 7 beciuri, 2 subsoluri de bloc şi 2 străzi.

Ca urmare a acestor evenimente, 9 case, 16 blocuri şi 18 autoturisme au fost avariate, informează IGSU.

Tragicul bilanţ cuprinde şi 4 persoane care şi-au pierdut viaţa. Trei dintre acestea au fost lovite de fulger în judeţele Botoşani şi Caraş-Severin, în timp ce o altă persoană a decedat ca urmare a căderii unui copac peste autoturismul în care se afla, în judeţul Alba.

De asemenea, un alt incident a avut loc în judeţul Ilfov, unde un copac prăbuşit a lovit un autoturism aflat în mers, soldându-se cu rănirea unei persoane care a fost transportată la spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
igsu,
bilanţ,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici