Vine căldura în România. Temperaturile urcă până la 19 grade, în următoarele 2 săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, valabilă în intervalul 21 martie - 3 aprilie. Meteorologii estimează că, după frigul de luni, vremea se încălzeşte, iar maximele ajung până la 18-19 grade în cele două săptămâni care vin.

1844 afișări
Imaginea articolului Vine căldura în România. Temperaturile urcă până la 19 grade, în următoarele 2 săptămâni

Vine căldura în România. Temperaturile urcă până la 19 grade, în următoarele 2 săptămâni

BANAT

Vremea va fi mai rece decât în mod normal în prima zi, când se vor înregistra maxime medii în jurul valorii de 10 grade. Ulterior, din 22 martie, se va încălzi, astfel încât media maximelor se va situa, până la finalul lunii, între 15 şi 18 grade, valori apropiate de mediile multianuale. Regimul termic diurn se va menţine asemănător şi la începutul lunii aprilie, cu maxime în medie de 16...17 grade. Temperaturile minime vor avea o tendinţă de creştere uşoară şi treptată, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 5...6 grade, în nopţile din perioada 1-3 aprilie.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi în creştere în intervalul 28 martie – 3 aprilie.

CRIŞANA

În cursul zilei de 21 martie vremea va fi mai rece decât în mod normal, cu maxime medii ce se vor situa în jurul valorii de 10 grade, dar ulterior din 22 martie se va încălzi, astfel încât până la finalul primei săptămâni de prognoză, media maximelor va oscila între 14 şi 16 grade, valori apropiate de mediile multianuale. De altfel, un regim termic diurn asemănător se va menţine şi în ultimele zile ale lunii martie, dar şi în primele zile ale lunii aprilie. Temperaturile minime vor avea o tendinţă de creştere uşoară şi treptată, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 4...5 grade, în nopţile din perioada 1-3 aprilie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi în creştere în intervalul 28 martie – 3 aprilie.

TRANSILVANIA

Vremea va fi mai rece decât în mod normal în prima zi, când se vor înregistra maxime medii în jurul valorii de 8 grade. Ulterior, din 22 martie, se va încălzi, astfel încât media maximelor se va situa, până la finalul lunii martie, între 12 şi 15 grade, valori apropiate de mediile multianuale. Regimul termic diurn se va menţine asemănător şi la începutul lunii aprilie, cu maxime în medie în jurul a 14 grade. În primele nopţi (22-24 martie) vremea va fi rece, cu minime medii de -4...-3 grade, apoi temperaturile nocturne vor avea o tendinţă de creştere uşoară şi treptată, spre valori medii de 1...2 grade, în nopţile din perioada 1-3 aprilie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, la nivel local, va fi în creştere după data de 28 martie.

MARAMUREŞ

În cursul zilei de 21 martie vremea va fi mai rece decât în mod normal, cu maxime medii ce se vor situa în jurul valorii de 10 grade, dar ulterior între 22 şi 24 martie se va încălzi, astfel încât media maximelor va oscila între 14 şi 16 grade, valori apropiate de mediile multianuale. De altfel, un regim termic diurn asemănător se va menţine până la finalul lunii martie, cât şi în primele zile ale lunii aprilie. Temperaturile minime vor avea o tendinţă de creştere uşoară şi treptată, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 3...4 grade în nopţile din perioada 1-3 aprilie.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi mai ridicată în intervalul 28 martie – 3 aprilie.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi. Media maximelor va fi de 10 grade în prima zi şi va ajunge să se situeze în general între 14 şi 17 grade, iar a minimelor, va creşte, de la -4 grade în prima dimineaţă, până în jurul a 4 grade la sfârşitul intervalului. Trecător vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, în jurul datei de 25 martie şi după data de 28 martie.

DOBROGEA

În prima săptămână media temperaturilor maxime va oscila între 8 grade în primele trei zile şi 14 grade în data de 24 martie. În cea de-a doua săptămână nu vor mai fi variaţii termice diurne semnificative, iar media maximelor va avea valori, în general, între 12 şi 14 grade. Minimele termice vor fi în general în creştere, de la o medie de -2 grade în prima dimineaţă, până în jurul a 6 grade la sfârşitul intervalului. Temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în jurul datei de 25 martie şi începând cu data de 28 martie.

MUNTENIA

Media temperaturilor maxime va creşte de la 10 grade în prima zi, până în jurul a 17 grade în ziua de 24 martie, apoi va avea variaţii între 14 şi 18 grade. Minimele termice vor porni de la o medie de -4 grade în prima dimineaţă şi vor ajunge să se situeze, în medie, între 4 şi 6 grade, în ultimele dimineţi. Probabilitatea pentru precipitaţii, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în jurul
datei de 25 martie şi după data de 27 martie.

OLTENIA

Până la mijlocul primei săptămâni media temperaturilor maxime va avea variaţii între 10 şi 19 grade, apoi se va situa, în general, între 16 şi 18 grade. Media minimelor termice va fi în
creştere treptată, de la -4 grade în prima dimineaţă, până la 5...6 grade în ultimele dimineţi. Probabilitatea de precipitaţii, în general slabe cantitativ, va fi în creştere începând cu data de 27 martie.

LA MUNTE

Valorile termice vor fi în general în creştere. Media maximelor va avea variaţii între 0 şi 6 grade, iar a minimelor între -10 şi 0 grade. După data de 24 martie vor fi posibile precipitaţii, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
meteo,
prognoză,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici