Vreme extremă în Europa: caniculă în sudul continentului, ploi abundente în Franţa şi Marea Britanie

  • Mari părţi ale Europei au fost acoperite sâmbătă de avertizări de vreme extremă.
  • Un val de căldură a continuat să afecteze ţările sudice, cu temperaturi cuprinse între 35 şi 40 de grade Celsius în Spania, Italia şi Grecia.
  • În alte ţări, precum Franţa şi Marea Britanie, au fost emise avertizări de vânt şi ploi puternice şi furtuni.
584 afișări
Imaginea articolului Vreme extremă în Europa: caniculă în sudul continentului, ploi abundente în Franţa şi Marea Britanie

Sursa foto: Mediafax Foto

La începutul lunii iulie, planeta a cunoscut deja cea mai călduroasă săptămână de când se fac înregistrări, o combinaţie a încălzirii globale provocate de om, exacerbată de El Niño, un fenomen meteorologic care se produce în mod natural în Oceanul Pacific, informează POLITICO.

Guvernele europene şi serviciile meteorologice au avertizat cetăţenii cu privire la impactul vremii extreme.

În Italia, 15 oraşe, printre care destinaţii turistice precum Roma şi Florenţa, au fost vizate sâmbătă de un Cod roşu de caniculă, Ministerul Sănătăţii recomandând să se evite expunerea la soare şi la căldură între orele 11:00 şi 18:00. Impactul asupra sănătăţii este "posibil" nu numai pentru grupurile de risc, ci şi pentru persoanele sănătoase şi active, a precizat ministerul.

În Grecia, Acropola din Atena a fost închisă pentru a doua zi consecutiv, între orele 11:30 şi 17:30, potrivit televiziunii publice ERT, la fel ca şi parcurile din regiunea Atenei, pentru a reduce riscul de incendii de vegetaţie. Începând de duminică, se aşteaptă ca temperaturile să scadă uşor, au anunţat serviciile meteorologice ale ţării.

În Spania, serviciul meteorologic a anunţat sâmbătă că există un "risc crescut" în Insulele Baleare, cu temperaturi apropiate de 40 de grade. Într-o actualizare, serviciul meteorologic a anunţat că o nouă perioadă de temperaturi ridicate, un "episod scurt, dar intens", ar putea avea loc între luni şi miercuri. "Va fi posibil să se depăşească 42 de grade", a precizat serviciul.

Atât în Franţa, cât şi în Marea Britanie, au existat sâmbătă avertismente pentru furtuni şi ploi abundente. Agenţia meteorologică din Marea Britanie a anunţat că se aşteaptă la o "zi cu vânt neobişnuit pentru acest anotimp", în timp ce Méteo France a emis avertismente de furtuni, ploi abundente şi chiar inundaţii pentru 10 departamente din Masivul Central şi nord-estul ţării.

Vremea în România

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de caniculă în sudul României, valabilă în perioada 14-15 Iulie. 

ANM avertizează că începând de duminică, 16 iulie, valul de căldură se va intensifica din nou şi va persista săptămâna viitoare în cea mai mare parte a ţării. Mai ales în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, canicula şi disconfortul termic vor fi în extindere şi accentuare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici