Vremea în luna octombrie: Valori termice normale şi precipitaţii puţine

Meteorologii anunţă că în luna octombrie, în România va fi vreme frumoasă, cu temperaturi normale pentru această perioadă şi precipitaţii puţine.

1520 afișări
Imaginea articolului Vremea în luna octombrie: Valori termice normale şi precipitaţii puţine

Vremea în luna octombrie: Valori termice normale şi precipitaţii puţine

În săptămâna 3-10 octombrie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, sudice, estice şi la munte, iar în cele nordice şi centrale va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 10 – 17 octombrie, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile.

În săptămâna 17 – 24 octombrie temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil local deficitar în sud-vestul ţării.

În săptămâna 24 – 31 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în sud-estul teritoriului.

Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile nord-vestice, dar şi uşor deficitară în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici