Vremea în următoarele 2 săptămâni: 30 de grade până la finele lunii, apoi se răceşte

  • Până la sfârşitul lunii iunie se va ajunge la 30 de grade, cu multe instabilităţi atmosferice
  • Din 2 iulie, vremea se va răci
1396 afișări
Imaginea articolului Vremea în următoarele 2 săptămâni: 30 de grade până la finele lunii, apoi se răceşte

Prognoza pe două săptămâni

Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Până la sfârşitul lunii iunie se va ajunge la 30 de grade, cu multe instabilităţi atmosferice. Din 2 iulie, vremea se va răci, iar noaptea se vor înregistra 14 - 16 grade.
 
BANAT
 
Valorile diurne vor creşte treptat de la 24...25 de grade în medie în primele zile ale intervalului (în 22, 23 şi 24 iunie) spre 30 de grade în medie, în zilele de 29 şi 30 iunie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire ce va determina în intervalul 02 – 05 iulie înregistrarea unor valori medii diurne în jurul a 26 de grade. În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, în prima săptămână de prognoză variaţiile vor fi în general nesemnificative, astfel că se vor înregistra la scară regională temperaturi cuprinse între 14 şi 16 grade în medie. În primele zile ale celei de-a doua săptămâni de prognoză, se vor înregistra minime în jurul a 16 grade, apoi temperaturile vor scădea uşor până spre valori în jurul a 14 grade, în datele de 04 şi 05 iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 – 24 iunie, apoi va creşte din nou începând cu data de 26 iunie.
 
CRIŞANA
 
În intervalul 22 – 25 iunie variaţiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative, urmând a se înregistra valori de 24...25 de grade, în medie. Ulterior vremea se va încălzi uşor, astfel că maximele vor creşte treptat până spre 28...29 de grade în medie, în zilele de 29 şi 30 iunie. După 30 iunie, vreme se va răci, astfel că în ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni de prognoză se vor înregistra valori de 24...25 de grade. Temperaturile minime vor creşte spre 16 grade, în medie, în 23 iunie, apoi vor scădea spre valori în jurul a 13 grade în datele de 24 şi 25 iunie, pentru ca ulterior, până în 01 iulie să crească uşor şi treptat din nou spre medii în jurul a 16 grade. După data de 01 iulie, va surveni un proces de răcorire a vremii, fapt ce va conduce la scăderea minimelor spre medii de 13...14 grade în zilele de 04 şi 05 iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în 22 şi 23 iunie, apoi va creşte din nou începând cu data de 25 iunie.
 
TRANSILVANIA
 
Vremea se va încălzi uşor şi treptat de la medii ale temperaturii maxime de 23..24 de grade în primele zile ale intervalului de prognoză spre 28 de grade în zilele de 29 şi 30 iunie. Ulterior zilei de 30 iunie temperaturile maxime vor scădea, până spre valorii medii în jurul a 24 de grade, valori ce ce se vor înregistra în intervalul 02 – 05 iulie. În ceea ce priveşte regimul nocturn, variaţiile temperaturilor vor fi nesemnificative, astfel că pe parcursul intervalului de prognoză la scara regională se vor înregistra valori de 12...14 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului (22 şi 23 iunie), apoi va creşte din nou începând cu data de 25 iunie.
 
MARAMUREŞ
 
Temperaturile maxime vor creşte uşor şi treptat, de la valori de 23...25 de grade, în intervalul 22-24 iunie, spre medii în jurul a 28 de grade în zilele de 29 şi 30 iunie. Ulterior zilei de 30 iunie, vremea se va răci, astfel că în intervalul 02 – 05 iulie se vor înregistra maxime în jurul a 24 de grade. Minimele vor creşte spre medii în jurul a 16 grade în data de 23 iunie, apoi vor scădea până spre 12...13 grade în zilele de 24 şi 25, pentru ca ulterior să crească, iar spre 15...16 grade în medie în 30 iunie şi 01 iulie. După data de 01 iulie o nouă răcire va determina înregistrarea în intervalul 03 – 04 iulie a unei temperaturi minime în jurul valorii de 13 grade, în medie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată la începutul intervalului (în 22 şi 23 iunie), apoi va creşte din nou începând cu data de 25 iunie.
 
MOLDOVA
 
Vremea se va încălzi uşor, astfel că maximele vor creşte de la medii de 24...25 de grade în intervalul 22 – 24 iunie, spre valori în jurul a 30 de grade în zilele de 29 şi 30 iunie. Ulterior, temperaturile maxime vor scădea astfel că în intervalul 02 – 05 iulie media regională va fi de 26 de grade. Variaţiile temperaturilor minimele vor fi nesemnificative pe parcursul celor două săptâmâni de prognoză, astfel că, în medie, se vor înregistra la scară regională valori cuprinse între 15 şi 17 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 – 26 iunie, apoi va creşte din nou începând cu data de 01 iulie.
 
DOBROGEA
 
În intervalul 22 – 27 iunie variaţiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative de la o zi la alta, înregistrându-se valori de 25...26 de grade, în medie. Ulterior datei de 27 iunie, temperaturile maxime vor creşte uşor şi treptat până spre valori medii în jurul a 29 de grade în zilele de 29 şi 30 iunie, apoi vor scădea spre 27 de grade, valoare ce va fi de interes pentru sfârşitul celei de-a doua săptâmâni de prognoză (în zilele de 04 şi 05 iulie). Pe tot parcursul intervalului de prognoză nu vor fi variaţii notabile ale temperaturiilor minime, astfel că la scară regională acestea vor fi cuprinse între 17 şi 19 grade, în medie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 – 25 iunie.
 
MUNTENIA
 
Temperaturile maxime vor creşte uşor şi treptat de la medii în jurul a 26 de grade la începutul intervalului (în zilele de 22, 23 şi 24 iunie) spre valori medii de 30...31 de grade în ziua de 30 iunie. Ulterior datei de 30 iunie, vremea se va răcori uşor, astfel că în intervalul 02 – 05 iulie se vor înregistra în jur de 28 de grade, în medie. Pe tot parcursul intervalului de prognoză nu vor fi variaţii notabile ale temperaturiilor minime, astfel că la scară regională acestea vor fi cuprinse între 15 şi 17 grade, în medie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 – 27 iunie, apoi va creşte din nou începând cu 01 iulie.
 
OLTENIA
 
Regimul diurn al temperaturii aerului va marca o creştere uşoară, de la 25...26 de grade, în primele două zile ale primei săptâmâni de prognoză, spre medii în jurul a 30 de grade în ziua de 30 iunie. Ulterior datei de 30 iunie, temperaturile maxime vor scădea uşor, urmând ca la scară regională, în intervalul 02 – 05 iulie, să se înregistreze în medie 28 de grade. Media minimelor nu va avea variaţii semnificative, urmând a fi de 15 grade în prima săptămână de prognoză şi de 16...17 grade în cea de a doua săptămână. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 – 28 iunie.
 
LA MUNTE
 
Pe tot parcursul celor două săptâmâni de prognoză variaţiile temperaturilor maxime de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că se vor înregistra în medie temperaturi cuprinse între 16 şi 18 grade. În ceea ce priveşte regimul nocturn, în prima săptâmână de prognoză media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de 9 grade. Ulterior, minimele vor creşte uşor astfel că în intervalul 29 iunie – 02 iulie se vor înregistra 10...11 grade, în medie, ca apoi acestea să scadă din nou spre medii în jurul a 8 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 03 – 05 iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici