Vremea în weekend. Informare meteo şi Cod galben de ninsori şi viscol în 13 judeţe

Ploile cuprind toată ţara, iar la altitudini mai mari de 1.500 de metri va fi lapoviţă şi ninsoare. ANM a emis în acest sens o informare meteo valabilă de vineri, de la ora 20.00, până luni la ora 12.00. Totodată, 13 judeţe se vor afla sub Cod galben de ninsori şi viscol.

917 afișări
Imaginea articolului Vremea în weekend. Informare meteo şi Cod galben de ninsori şi viscol în 13 judeţe

Vremea în weekend. Informare meteo şi Cod galben de ninsori şi viscol în 13 judeţe

Potrivit informării meteo valabilă de vineri, de la ora 20.00, până luni la ora 12.00, aria precipitaţiilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice şi va cuprinde aproape toată ţara.

Vor fi ploi, iar mai ales la altitudini de peste 1500 m lapoviţe şi ninsori, însă din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 februarie) se vor transforma treptat, astfel încât vor predomina ninsorile în vest, nord şi centru, precum şi în zonele montane unde se va depune strat consistent de zăpadă.

Pe toată perioada se vor acumula peste 60...80 l/mp, cu precădere în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va avea temporar intensificări pe creste, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de sâmbătă, când rafalele vor depăşi 70...80 km/h şi va fi viscol; tot atunci vor fi intensificări local şi în restul ţării, în general de 50...60 km/h.

Totodată, meteorologii au emis şi o atenţionare de tip Cod galben, de vineri ora 20.00 până sâmbătă ora 16.00.

În Crişana şi local în Banat, Maramureş şi nordul Transilvaniei, precum şi la altitudini sub 1500 m în zona Carpaţilor Occidentali, în vestul Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali va ploua şi se vor acumula cantităţi de apă de 25...40 l/mp, iar izolat vor depăşi 50...60 l/mp.

La altitudini mai mari de 1700 m va ninge, vântul va avea intensificări susţinute cu rafale de peste 90...100 km/h şi va fi viscol.

Codul galben vizează judeţele Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Neamţ şi Suceava.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici