37 din cele 53 de primării din Prahova care au primit bani de la Guvern sunt conduse de PDL

Un număr de 53 de primării din cele 104 din judeţul Prahova au primit bani din Fondul de rezervă al Guvernului, 37 dintre acestea fiind conduse de primari PDL, cinci de primari PNDC, patru având edili PNG, trei, primari PNL, două, reprezentanţi ai PSD şi câte o localitate cu primari PNŢCD şi PRM.

206 afișări
Imaginea articolului 37 din cele 53 de primării din Prahova care au primit bani de la Guvern sunt conduse de PDL

37 din cele 53 de primării din Prahova care au primit bani de la Guvern sunt conduse de PDL (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit Hotărârii de Guvern publicată în Monitorul Oficial, cea mai mare sumă a fost alocată comunei Băneşti, care primeşte 2.800.000 de lei.

Localitatea are, potrivit datelor statistice de la recensământul din octombrie 2011, 5.521 de locuitori.

Primarul comunei Băneşti, Ion Costache Petre, ales în anul 2008 sub sigla Partidului Naţional Democrat Creştin (PNDC) şi prezentat anul acesta drept candidat pentru un nou mandat din partea PDL, este arestat preventiv, fiind acuzat de infracţiuni precum furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

În urmă cu mai puţin de o lună procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au făcut mai multe deschinderi şi au percheziţionat sediul Primăriei Băneşti dar şi locuinţa primarului, Petre fiind arestat preventiv o zi mai tâziu. El este acuzat că a favorizat mai multe persoane să fure o conductă aparţinând OMV Petrom şi că nu a luat măsuri pentru inventarierea, executarea de statistici, inspecţia şi controlul efectuării unor servicii publice de interes local, astfel încât Compania Publică SA, firma care aparţine Consiliului Local Băneşti şi care se ocupa de distribuţia de apă, a înregistrat, în anul 2011 pierderi de 600 000 de lei, în condiţiile în care anterior această firmă a avut profit de 500.000 de lei.

Viceprimarul comunei Băneşti, Aurelian Mihalache, a declarat că nu ştia despre această alocare, dar vestea că localitatea sa primeşte aceşti bani îl "bucură".

Aurelian Mihalache a spus că banii vor fi folosiţi "teoretic" pentru realizarea unui sistem de canalizare şi a unui centru cultural în comună.

Pe locul al doilea în ceea ce priveşte valoarea sumelor primite de la Guvern se află municipiul Ploieşti, cu 1.700.000 de lei, cu 1.100.000 de lei mai puţin decât comuna Băneşti.

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a declarat pentru MEDIAFAX că banii primiţi din Fondul de Rezeră al Guvernului vor fi folosiţi "în scopul prevăzut de Hotărârea de Guvern", respectiv pentru co-finanţare şi consultanţă la unele proiecte pe fonduri europene.

Cea mai mică sumă a fost alocată comunei Aluniş, respectiv 80.000 de lei. Primarul din Aluniş este PSD.

Consiliul Judeţean Prahova, condus de Mircea Cosma, preşedintele PSD Prahova, nu a primit niciun ban.

Hotărârea de guvern prin care Executivul acordă bani primăriilor din Fondul de rezervă bugetară a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial, la puţin timp după ce premierul Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat că a semnat, în aceeaşi zi, actul normativ, lista anexată indicând că cele mai mari sume din punct de vedere valoric sunt acordate consiliilor judeţene şi primăriilor conduse de reprezentanţii partidelor aflate la guvernare, în principal PDL.

Majoritatea primăriilor PDL beneficiare de cele mai mari fonduri au primit aceeaşi sumă, de fix două milioane lei, ceea ce ar trebui să însemne că necesităţile acestor primării sunt în cifră egală.

La momentul adoptării acestei hotărâri, Guvernul a insistat asupra faptului că banii nu au fost acordaţi pe criterii politice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici