A început „judecata” post-alegeri la PSD. Bădălău, Oprişan şi Viorica Dăncilă, înlocuiţi din funcţii. Firea, pe punctul de a-şi da demisia

PSD a început şedinţa unde se analizează rezultatele de la alegerile locale 2020, iar judeţele unde PSD a pierdut Consilii judeţene şi primării sunt primele vizate de „decapitări” politice.

5143 afișări
Imaginea articolului A început „judecata” post-alegeri la PSD. Bădălău, Oprişan şi Viorica Dăncilă, înlocuiţi din funcţii. Firea, pe punctul de a-şi da demisia

Firea, dispusă să renunţe la funcţiile din PSD, după ce a piedut Primăria Capitalei. Şedinţă de analiză post-alegeri

UPDATE 15.00:

Potrivit unor surse PSD, Marian Oprisan a fost forţat sa renunte la sefia Organizatiei PSD Vrancea, iar Marcel Ciolacu a preluat interimar conducerea orgnaziatiei.

Nicoale Badalau a fost schimbat de la sefia PSD Giurgiu, iar în locul lui a fost desemnat Marian Mina interimar.

Viorica Dăncila nu mai este sefa organizatiei de femei. In locul ei este Doina Fedorovici.


Gabriela Firea este dispusă să renunţe la funcţiile din PSD după ce a pierdut alegerile pentru Primăria Capitalei. Declaraţia a fost făcută înainte de şedinţa de luni a conducerii PSD în care sunt analizate rezultatele alegerilor locale din 27 septembrie.

Conducerea PSD analizează rezultatele alegerilor din toată ţara şi este posibil ca liderilor din judeţele cu rezultate proaste să li se ceară demisia. Chiar dacă a pierdut alegerile din Bucureşti, Gabriela Firea spune că nu se teme de demitere şi că se va retrage dacă i se va cere acest lucru. Ea susţine că scorul PSD în Bucureşti a crescut şi a ridicat un nou semn de întrebare asupra numărului foarte mare de voturi anulate.

„La Bucureşti am obţinut un scor dublu faţă de alegerile europarlamentare - 33% la Consiliul General şi 38% la primarul general. Dacă cineva îmi doreşte capul, eu îl pun pe tipsie cu drag. Nu m-am agăţat niciodată de funcţii şi este ultimul lucru pe care l-aş face. (...) Întodeauna este loc de mai bine.

Nu uitaţi că în Bucureşti avem 65.000 de voturi nule. Să înţeleg că 65.000 de bucureşteni nu au ştiut să voteze? (...) 10% din buletinele folosite în Bucureşti sunt nule. Este o cifră foarte mare. Eu am primit 250.000 de voturi şi, mulţumesc tuturor, la o distanţă de 30.000 de voturi faţă de candidatul dreptei, în condiţiile în care avem aproape 2 milioane de alegători pe liste”, a declarat Gabriela Firea.

Şedinţa are loc la sediul PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici