„A sărit pe mine să mă sfâşie”. Gabriela Firea continuă războiul cu Traian Băsescu pentru situaţia din Capitală

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat, luni, pe Traian Băsescu, fost şi el edil al Capitalei, că este artizanul schimbului de terenuri în urma căruia Primăria este acum obligată să plătească 115 milioane de euro despăgubiri lui Costică Constanda.

8014 afișări
Imaginea articolului „A sărit pe mine să mă sfâşie”. Gabriela Firea continuă războiul cu Traian Băsescu pentru situaţia din Capitală

Gabriela Firea continuă războiul cu Traian Băsescu: E greu să recunoşti că altcineva este mai bun ca tine

"Nu mai puteam să văd ce minciuni spune (Traian Băsescu -n.r.), ce aberaţii spune despre mine, ca şi cum eu singură mi-aş fi tăiat fondurile. Pe scurt, pentru a nu mai prelungi acest subiect, e adevărat că suntem într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar, dar toate primăriile sunt în această situaţie. Nu mor caii când vor câinii, sunt convinsă că vom depăşi această perioadă de austeritate. Din deficitul de un miliard de lei, jumătate din sumă am contractat-o printr-un împrumut de la Trezorerie şi sperăm ca în centrală, miercuri, să ne fie aprobat acest împrumut. Sunt convinsă că vom găsi soluţii şi în interiorul Primăriei şi cu ajutorul Ministerului de Finanţe pentru a acoperi această sumă care nu ne-a fost repartizată, deşi e prevăzută în lege", a declarat Gabriela Firea, înaintea şedinţei BPN PSD.

Primarul general al Capitalei a dat vina pe Traian Băsescu, fost primar general, pentru faptul că acum Primăria trebuie să-i plătească 115 milioane de euro despăgubiri lui Costică Constanda.

"Am fost surprinsă, dar mă mir şi am fost surprinsă cum au sărit ca ulii atât consilierii din Opoziţie, cât şi un fost primar general, culmea, domnul Traian Băsescu a sărit pe mine să mă sfâşie pentru ceva ce nu mi se poate mie imputa pentru că nu mi-am tăiat eu singură fondurile. Apropro de domnul Băsescu, care le ştie pe toate, când era primar era un buget în jur de 200 de milioane de euro, a început cu 100 de milioane, a ajuns la 200 de milioane de euro, aseară spunea cu voce tare că eu gestionez un buget de un miliard şi ceva de euro. Nu este adevărat. Bugetul Primăriei nu este cel fantezist prezentat de o parte a presei, este de 600 de milioane de euro, din care jumătate sunt bani care se duc la subvenţia la transportul public în comun şi la apa caldă şi căldură. Din jumătate, cât ne rămâne, plătim tot ceea ce este necesar pentru funcţionarea celor 19 spitale, rămânând foarte puţini bani pentru investiţii", a completat Gabriela Firea.

Primarul a precizat că fostului preşedinte îi e greu să recunoască că ea este mai bună ca el.

"E greu să recunoşti că altcineva este mai bun ca tine şi chiar mă întreb dacă domnul Băsescu era aşa vehement în acea seară şi a promis că se mai duce şi în această seară la televiziuni. Îi aduc aminte că din cauza lui avem acum de plătit 115 milioane de euro pentru că Înalta Curte a dat câştig de cauză domnului Costică Constanda şi domnul Băsescu este artizanul întregii schimbări, schimbul de terenuri de la Cartierul Francez şi Parcul Bordei şi tot domnul Băsescu, în timpul în care a fost la Primăria Capitalei, a contractat acele bonduri de 500 de milioane de euro, care nu au fost nici acum plătite", a mai spus Firea.

Duminică seară, a fost scandal în direct la un post tv între Traian Băsescu şi primarul Gabriela Firea, după ce fostul preşedinte a spus că bugetul Capitalei este de un miliard de euro. Gabriela Firea a intervenit în direct, iar cei doi s-au acuzat de minciună, iar în schimbul de replici s-a ajuns la acuzaţii la persoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici