Acord de cooperare interguvernamentală România-SUA. Anunţul lui Adrian Zuckerman despre investiţia de 8 miliarde de dolari la Cernavodă

  • Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a anunţat că ministrul Economiei, Virgil Popescu, se va întâlni, vineri, la Washington, cu secretarul Departamentului de Energie, pentru un acord de cooperare interguvernamentală care prevede recondiţionarea unui reactor de la Cernavodă.
1659 afișări
Imaginea articolului Acord de cooperare interguvernamentală România-SUA. Anunţul lui Adrian Zuckerman despre investiţia de 8 miliarde de dolari la Cernavodă

Acord de cooperare interguvernamentală România-SUA. Anunţul lui Adrian Zuckerman despre investiţia de 8 miliarde de dolari la Cernavodă

„Mâine (vineri-n.r.), Ministrul Popescu se va întâlni cu Secretarul Departamentului de Energie Brouillette, pentru a demara un Acord de cooperare interguvernamentală pentru recondiţionarea unuia dintre cele două reactoare nucleare şi renovarea clădirii în care se află cele două reactoare noi de la centrala nucleară de la Cernavodă, din România. Acest proiect în valoare de 8 miliarde de dolari va reprezenta o paradigmă a viitoarelor proiecte româno-americane de dezvoltare economică şi energetică”, a anunţat ambasadorul SUA.

În partea a doua a zilei, Virgil Popescu se va întâlni cu preşedinta EXIM (Banca de Export-Import a SUA), Kimberley Reed, pentru semnarea unui memorandum de înţelegere care vizează finanţarea proiectului nuclear de la Cernavodă şi a altor proiecte din România. „Este cel mai mare pachet de finanţare primit până acum de România, fapt care indică încrederea pe care o au Statele Unite în vechiul lor partener şi aliat”, a mai spus Zuckerman.

Într-un mesaj adresat participanţilor la Forumul Institutului Aspen de la Bucureşti, Adrian Zuckerman a afirmat că se află la Washington, D.C., împreună cu ministrul Apărării Nicolae-Ionel Ciucă.şi ministrul Economiei Vorgil Popescu.

„Ministrul Apărării Ciucă şi Secretarul Apărării Esper se întâlnesc astăzi (joi-n.r.), pentru a semna un Acord bilateral de tip foaie de parcurs privind cooperarea în domeniul apărării pentru perioada 2020-2030. Acest acord strategic în materie de apărare va reitera angajamentul Statelor Unite de a ajuta România să se apere împotriva influenţei maligne a puterilor străine şi să îşi păstreze integritatea graniţelor”, a mai transmis diplomatul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici