Administraţia prezidenţială: Preşedintele Băsescu nu a solicitat nicio convorbire niciunui şef de stat sau guvern

Purtătorul de cuvânt al şefului statului a declarat, luni, răspunzând declaraţiilor unor lideri USL potrivit cărora preşedintele i-a solicitat o convorbire cancelarului german Angela Merkel, că preşedintele Traian Băsescu nu a solicitat nicio convorbire niciunui şef de stat sau de guvern.

548 afișări
Imaginea articolului Administraţia prezidenţială: Preşedintele Băsescu nu a solicitat nicio convorbire niciunui şef de stat sau guvern

Administraţia prezidenţială: Preşedintele Băsescu nu a solicitat nicio convorbire niciunui şef de stat sau guvern (Imagine: Gabriel Pecheanu/Mediafax Foto)

"Referitor la declaraţiile unor lideri ai USL făcute luni, 9 iulie a.c., care au afirmat că preşedintele României, domnul Traian Băsescu, i-a solicitat o convorbire cancelarului Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel, Administraţia Prezidenţială face următoarea precizare: - preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu a solicitat nicio convorbire pe subiectul situaţiei actuale din România niciunui şef de stat sau de guvern", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc a declarat, luni, în debutul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că preşedintele Traian Băsescu a fost cel care l-a sunat pe cancelarul german, Angela Merkel, şi s-a "milogit de ea".

Cancelarul Angela Merkel a subliniat că va sprijini Uniunea Europeană, dacă va fi cazul, să "tragă concluziile necesare" privind România, potrivit declaraţiei, de luni, a lui Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului german.

Potrivit comunicatului, cancelarul Merkel a avut luni "o convorbire telefonică detaliată" cu preşedintele român Traian Băsescu, iar "în centrul discuţiei a fost desfăşurarea evenimentelor politice interne din România".

"Explicaţiile preşedintelui Băsescu confirmă îngrijorările guvernului german. Cancelarul consideră innacceptabil ca într-o ţară a Uniunii Europene să fie lezate principiile de bază ale statului de drept", se mai arată în comunicatul lui Steffen Seibert.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici