Adomniţei: A fost incompatibilitate între parlamentar şi ministrul din mine

Cristian Adomniţei a declarat, vineri, în prima conferinţă de presă susţinută după demiterea sa din funcţia de ministru, că nu se dezice de votul la legea de salarizare a dascălilor, dar că a fost o greşeală atitudinea sa, generată de o incompatibiltate între calitatea de parlamentar şi ministru.

18 afișări
Imaginea articolului Adomniţei: A fost incompatibilitate între parlamentar şi ministrul din mine

Adomniţei: Am greşit în Parlament (Imagine: Mediafax Foto)

"Ca parlamentar am votat pentru un principiu. Nu puteam nuanţa votul. S-a dovedit a fi o greşeală atitudinea mea. Însă dacă votam împotrivă, eram apoi acuzat că am votat împotriva celor care lucrează în sistemul de învăţământ. A fost o incompatibilitate între parlamentarul Adomniţei şi ministrul Adomniţei”, a declarat, la Iaşi, fostul ministru al Educaţiei.

El a spus că decizia premierului Călin Popescu Tăriceanu de a-l înlocui din funcţie nu reprezintă o sancţiune politică, ci una administrativă.

"Îmi asum această vină. Am plătit eu pentru toţi colegii PNL şi UDMR din Parlament sau Guvern. Ceilalţi liberali deputaţi nu au de ce să fie sancţionaţi. Au avut o sarcină ingrată”, a adăugat fostul ministrul al Educaţiei.

Adomniţei a mai spus că toată lumea se aştepta ca, în ziua demiterii sale, să reacţioneze şi să ofere explicaţii.

"Într-o zi fierbinte nu faci aşa ceva, pentru că greşeşti. Toţi voiau un război, însă aceşti oameni uită că eu am făcut şi fac parte dintr-o echipă”, a spus Adomniţei.

El a precizat că îşi va continua activitatea ca deputat de Iaşi şi că în perioada următoare se va concentra asupra campaniei electorale, el candidând pentru un mandat de deputat într-un colegiu din judeţul Iaşi.

Premierul l-a revocat, marţi, pe Cristian Adomniţei din funcţia de ministru al Educaţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici