Adrian Ţuţuianu îşi toarnă cenuşă în cap, după ce a folosit expresia „PSD, un partid de maimuţe”: Mă includ şi eu în această categorie

Senatorul PSD, Adrian Ţuţuianu, a afirmat, luni, că dacă ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, îl va da în judecată se va apăra în instanţă, mai ales că este şi „avocat de meserie”. Despre expresia ”PSD, un partid de maimuţe”, el spune că se include în această categorie.

868 afișări
Imaginea articolului Adrian Ţuţuianu îşi toarnă cenuşă în cap, după ce a folosit expresia „PSD, un partid de maimuţe”: Mă includ şi eu în această categorie

Vicerpreşedintele PSD Tuţuianu îşi toarnă cenuşă în cap, după ce a folosit expresia „PSD, un partid de maimuţe”: Mă includ şi eu în această categorie

„Expresia nu-mi aparţine mie, aparţine unui om din Ministerul Economiei, dar nu am nicio îndoială că există un anume suport pe acest subiect. Dacă dânsul vrea să facă un asemenea gest, vă asigur că voi merge în instanţă, ştiu să mă apăr, sunt avocat de meserie şi ştiu foarte bine ce vorbesc”, a declarat Ţuţuianu întrebat fiind dacă înregistrările sunt veridice.

Senatorul PSD a precizat că ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, „nu este potrivit” pentru funcţia pe care o ocupă la Guvern.

„Am aceeaşi părere şi acum. L-am invitat pe domnul ministru să vină în judeţul Dâmboviţa într-o vizită, am stabilit un program cu trei săptămâni înainte, a fost agreat împreună, în dimineaţa zilei în care era programată vizita - cunoscută şi de presa locală - mi-a reconfirmat că este prezent la ora 10,00. La ora 10,00, m-am trezit la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, cu un secretar de stat şi un consilier de la cabinetul ministrului. L-am sunat să-l întreb dacă s-a întâmplat ceva, vreau să vă spun că nu mi-a răspuns nici astăzi. Şi al doilea lucru pe care îl spun foarte ferm: în judeţul Dâmboviţa există trei societăţi comerciale din industria de apărare, pe care le gestionează Ministerul Economiei. La momentul acesta, în această industrie sunt probleme cu totul deosebite (...). Eu cred că domnul ministru Andruşcă nu este potrivit pentru postul de ministru al Economiei, cred că este datoria noastră să semnalăm această chestiune şi să cerem, ca oameni politici responsabili, îmbunătăţirea actului de guvernare, îmbunătăţire care se poate realiza doar prin oameni cu calităţi profesionale certe.”, a adăugat Ţuţuianu.

Întrebat despre expresia din înregistrare în care afirmă că PSD este ”un partid de maimuţe”, Adrian Ţuţuianu a spus că se include şi pe el în această categorie.

„Sunt lucruri pe care eu le-am spus în întâlnirile cu activul de partid din judeţ, am avut mai multe întâlniri după Comitetul Executiv Naţional (CExN) în cadrul cărora, la solicitarea colegilor mei le-am dat explicaţiile necesare legat de cele 18 puncte din scrisoare. Ce am spus eu în întâlnirile respective este şi ceea ce am spus şi în CExN. Poate cu o anumită tuşă care a subliniat un anumit tip de comportament. Când am spus despre comportamentul nostru legat de desemnarea doamnei Sevill Shaideh, am avut în vedere următoarele aspecte: nimeni nu are nimic cu doamna Shaideh, este un om pe care îl apreciez şi îl apreciată toată lumea. Ceea ce am greşit, în schimb, a fost comportamentul nostru, ca lideri politici. Este fără precedent ca un lider de partid să nu-şi anunţe proprii colaoboratori care este propunerea de prim-ministru, şi am acceptat-o cu toţii. Când am folosit acea expresie, am folosit-o ca o tuşă care să arate ridicolul situaţiei şi mă includ şi eu în categoria celor care s-au comportat în acel fel”, a mai afirmat vicepreşedintele PSD.

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, spune că aşteaptă, înainte de a-l da în judecată pe vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu, ca acesta să explice întregul context în care a spus despre ministru că este „atât de prost încât nu poate asculta mai mult de 5 minute când vorbeşte cineva cu el”.

„Aştept ca dl Ţuţuianu să explice întregul context în care au fost făcute declaraţiile respective, precum şi care sunt pasajele scoase din context şi care sunt spusele sale netrunchiate. Domnia a spus că declaraţiile sale au fost trunchiate şi scoase din context. Aştept să mă lămuresc în legătură cu acest lucru înainte de a-l da în judecată”, a declarat ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, citat de ziartarguneamt.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici