ALDE anunţă că susţine alegerea primarilor în două tururi, dar asumarea răspunderii este regretabilă

ALDE a susţinut şi susţine în continuare alegerea primarilor în două tururi, dar decizia Guvernului de asumare a răspunderii pe modificarea legislaţiei electorale pentru alegerile locale este una regretabilă, au transmis liderii formaţiunii într-un mesaj postat pe Facebook.

707 afișări
Imaginea articolului ALDE anunţă că susţine alegerea primarilor în două tururi, dar asumarea răspunderii este regretabilă

ALDE anunţă că susţine alegerea primarilor în două tururi, dar asumarea răspunderii este regretabilă

”ALDE a susţinut şi susţine în continuare alegerea primarilor în două tururi! Decizia Guvernului de asumare a răspunderii pe modificarea legislaţiei electorale pentru alegerile locale este una regretabilă. Considerăm că nu calea asumării răspunderii era cea adecvată, ci, aşa cum ALDE a cerut, adoptarea unei ordonanţe de urgenţă, care, pe lângă avantajul intrării în vigoare imediate, putea ulterior fi şi dezbătută în Parlament pentru orice modificare”, au transmis liderii formaţiunii într-un mesaj postat pe Facebook.

Liderii formaţiunii condusă de Călin Popescu Tăriceanu au atras atenţia Guvernului că o eventuală demitere a sa în Parlament, în urma adoptării unei moţiuni de cenzură, va bloca aplicarea alegerii primarilor în două tururi şi păstrarea actualei legislaţii.

”Înţelegem, astfel, că se sacrifică alegerea primarilor în două tururi pentru forţarea alegerilor anticipate”, se mai arată în mesaj.

Reacţia vine în contextul în care Ludovic Orban a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
alde,
alegere,
primari

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici