ALDE: Informaţiile legate de tensiunile din coaliţie sunt doar intoxicări ale opiniei publice

Reprezentanţii ALDE au dezminţit, duminică, informaţiile din spaţiul public potrivit cărora ar exista tensiuni în cadrul coaliţiei, catalogându-le drept "manipulări" şi "intoxicări ale opiniei publice", precizând că ALDE vrea să îndeplinească obiectivele programului de guvernare, alături de PSD.

311 afișări
Imaginea articolului ALDE: Informaţiile legate de tensiunile din coaliţie sunt doar intoxicări ale opiniei publice

ALDE: Informaţiile legate de tensiunile din coaliţie sunt doar intoxicări ale opiniei publice

"În ultimele zile au apărut în spaţiul public o serie de manipulări cu privire la relaţia din cadrul coaliţiei de guvernare. Pentru a înlătura orice scenarii, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) face următoarele precizări: relaţiile din cadrul coaliţiei de guvernare sunt unele foarte bune. Împreună cu partenerii din PSD ne dorim ca obiectivele pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare să le ducem la îndeplinire.În cadrul coaliţiei nu există vreo tensiune, informaţiile avansate în spaţiul public nefiind altceva decât intoxicări ale opiniei publice", precizează ALDE, într-o postare duminică pe Facebook.

Declaraţiile ALDE vin în contextul în care în spaţiul public s-a vehiculat că ar fi neînţelegeri între membrii coaliţiei.

Pe 16 iulie, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a criticat, prin vocea deputatului ALDE Varujan Vosganian, legea care reglementează exploatarea gazelor în Marea Neagră, cunoscută şi sub denumirea de Legea offshore, care a fost susţinută de liderul PSD, Liviu Dragnea şi adoptată în sesiunea extraordinară a Parlamentului, în perioada 2-19 iulie.

"Având în vedere faptul că faţă de ceea ce noi am dorit să apară în lege în text nu reflectă în totalitate voinţa legiuitorului, se impune o intervenţie de urgenţă pe actul normativ. Pot să vă spun, ca legiuitor, că sentimentul meu este că voinţa noastră de a îmbina un anumit tip de impozitare mai redus decât onshore, dar în orice caz suficient de ridicat trebuie să se combine şi cu recuperarea costurilor de operare, care sunt foarte mari în zona offshore şi în acest sens se impune o modificare de urgenţă a actului normativ. Toate deciziile se iau prin consens în coaliţie, dialog există în coaliţie, însă nu a existat pe acest act nromativ", a declarat deputatul ALDE, Varujan Vosganian, la Parlament.

Acesta a mai precizat că propunerea făcută şi adoptată în Comisie a pus grupul ALDE într-o situaţie delicată.

"Eu cred că propunerea care a fost făcută şi care a fost adoptată în comisie a fost o propunere care pe noi, care eram membrii ai comisiilor reunite din partea ALDE, ne-a pus într-o situaţie delicată. Eu cred că pentru o mai bună acurateţe a procedurii legislative e nevoie de discuţii prealabile", a adăugat Vosganian.

Deputatul ALDE a cerut Guvernului să adopte o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii offshore.

Pe 9 iulie, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 30 de abţineri.

"Trebuia să fie adoptată această lege nu în forma care a venit de la Senat, nu vreau să acuz pe nimeni, ori a fost superficialitate ori nu a fost o analiză foarte atentă, dar nu puteam accepta în Camera Deputaţilor ca România să-şi păstreze în continuare dependenţa energetică de ruşi, Faptul că am pus 50% din toată producţia pe contracte bilaterale, iar 50% tranzacţionare pe piaţa românească înseamnă că Romania devine una dintre puţinele ţări din lume care devine independentă energetic. De asemenea, suprataxare zero nu putea fi acceptată pentur că nu poti ca stat român să nu încasezi absolut nimic", a completat Dragnea, după votul final în plenul, din 9 iulie, al Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici