ALDE va propune ca întregul profit al Loteriei să finanţeze sportul, domeniu care în prezent "cunoaşte o adevărată criză"

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat joi că programul politic al formaţiunii pe care o conduce va propune ca întregul profit al Loteriei Române să fie destinat finanţării sportului, domeniu care în prezent "cunoaşte o adevărată criză".

294 afișări
Imaginea articolului ALDE va propune ca întregul profit al Loteriei să finanţeze sportul, domeniu care în prezent "cunoaşte o adevărată criză"

ALDE va propune ca întregul profit al Loteriei să finanţeze sportul

Călin Popescu Tăriceanu a spus că o finanţare adecvată este esenţială pentru revitalizarea sportului românesc, iar ca una dintre soluţii a propus ca întregul profit al Loteriei Române să fie destinat finanţării activităţilor sportive. "Este necesară asigurarea unei finanţări pentru cei care sunt angajaţi în sportul de perfromanţă. Nu poţi face sport de performanţă dacă eşti angajat şi în alte activităţi", a spus Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a mai spus că sportul este unul dintre domeniile de excelenţă pentru România şi că acest domeniu trebuie să redevină ceea ce-a fost şi "să ducă imaginea ţării" noastre în lume.

Tăriceanu a indicat mai multe paliere pe care trebuie lucrat pentru revitalizarea sportului românesc: palierul educaţional, "un element indispensabil pentru sănătatea generaţiilor viitoare"; susţinerea sportului de masă ca o condiţie preliminară pentru constituirea unei baze de selecţie pentru sportul de perfromanţă; îmbunătăţirea infrastructurii şi finanţarea activităţilor sportive şi premierea sportivilor, dar şi asigurarea unor venituri după încheierea activităţii.

La rândul său, celălalt co-preşedinte ALDE, Daniel Constantin, a adăugat că sunt două lucruri la care "trebuie să umblăm imediat": modificarea legii sportului şi legea sponsorizării. "Legea sponsorizării nu încurajează ca agenţii economici să fie lângă echipe. La nivel legislativ lucrurile trebuie scimbate, să se creeze facilităţi mult mai mari pentru cei care vor să investească în sport sau să sponsorizeze sportul", a spus Constantin.

El a mai precizat că ar trebui să existe consilieri pe domeniul sportiv atât pe lângă Cancelaria prim-ministrului şi pe lângă preşedintele României, cât şi pe lângă Consiliile Judeţene.

La dezbaterea privind programul politic al ALDE în domeniul sportului, intitulat "Redăm faima sportului românesc", au participat şi foşti mari sportivi de performanţă precum handbalistul Cristian Gaţu şi tenismenul Ilie Năstase.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici