Alegeri în Peru: un profesor de şcoală elementară vrea să devină şeful statului

  • Keiko Fujimori este fiica ex-preşedintelui Alberto Fujimori, aflat la închisoare.
  • Pedro Castillo este preferat de peruanii săraci, din mediul rural.
  • Diferenţa dintre candidaţi este infimă, arată un sondaj.
133 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Peru: un profesor de şcoală elementară vrea să devină şeful statului

Alegeri în Peru: un profesor de şcoală elementară vrea să devină şeful statului

Un sondaj efectuat de cercetătorii de la IPSOS arată că alegerile prezidenţiale din Peru sunt deosebit de echilibrate.

Totuşi, candidatul de dreapta, Keiko Fujimori, este uşor înaintea ”stângistului” Pedro Castillo, cu o marjă de 0,7%.

Peruanii se vor îndrepta duminică la urne în cadrul unor alegeri care o pune pe Fujimori, fiica ex-preşedintelui închis Alberto Fujimori, împotriva lui Castillo, un profesor de şcoală primară puţin cunoscut.

Alegătorii sunt împărţiţi în funcţie de clasă şi geografie, cu peruanii urbani şi cu venituri mai mari înclinate spre Fujimori, iar peruanii săraci, din mediul rural, înclină spre Castillo.

Sondajul Ipsos, care a fost realizat sâmbătă, potrivit Reuters, o arată pe Fujimori cu 44,8% din voturi, iar pe Castillo cu 44,1% din voturi. Alţi 11,1% dintre alegători nu ar vota pentru niciun candidat.

IPSOS a declarat că sondajul a avut o marjă de eroare de 1,4%.

Potrivit legii electoral, este ilegală în Peru publicarea sondajelor în ultima săptămână înainte de alegerile prezidenţiale.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
peru,
alegeri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici