ALEGERI în PSD: Prezenţă la vot de 81,23% - rezultate finale. Olt şi Teleorman printre filialele fruntaşe - FOTO

Procesul de votare din cadrul alegerilor interne din PSD s-a încheiat, duminică, la ora 20.00, liderii partidului începând centralizarea finală a rezultatelor şi aşteptându-se la o prezenţă la urne de aproximativ 80%, potrivit unor surse social-democrate.

3947 afișări
Imaginea articolului ALEGERI în PSD: Prezenţă la vot de 81,23% - rezultate finale. Olt şi Teleorman printre filialele fruntaşe - FOTO

Prezenţa la alegerile din PSD este de 36%: Judeţele Teleorman şi Neamţ sunt fruntaşe, sectoarele 4 şi 5 din Bucureşti, codaşe (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Liderii PSD au finalizat centralizarea datelor din teritoriu în ceea ce priveşte prezenţa la urne în cadrul scrutinului intern, 81,23% dintre social-democraţi votând până la ora 20.00, a anunţat preşedintele Comisiei Electorale Centrale a PSD, Florin Iordache.

Potrivit lui Florin Iordache, judeţele cu prezenţa cea mai bună au fost Olt, Teleorman, Maramureş, Ialomiţa, Gorj, Galaţi şi Dolj. 

La polul opus, printre filialele judeţene cu rezultate slabe s-au numărat Bacău, Cluj şi Vâlcea.

În Capitală, prezenţa finală a fost de 85%, Sectorul 5 rămânând cel cu prezenţa cea mai slabă la alegerile interne din PSD.

Rezultatele finale ale alegerilor, cu procentul de voturi în favoarea lui Liviu Dragnea, vor fi anunţate luni dimineaţă.

UPDATE - Prezenţa la scrutinul PSD a fost, la ora 16.00, de 64,85%, cea mai slabă fiind înregistrată în Cluj

Prezenţa la alegerile interne din PSD a fost, la ora 16.00, de 64,85%, a anunţat preşedintele Comisiei Electorale Centrale a partidului, Florin Iordache, care a precizat că cea mai mare prezenţă se înregistrează în Olt, Dolj şi Maramureş, în timp ce prezenţa cea mai slabă s-a înregistrat la Cluj.

În judeţe precum Olt, Dolj, Maramureş şi Neamţ, prezenţa a fost de peste 80%, în timp ce în judeţul Cluj s-a înregistrat cea mai slabă prezenţă, de 21%.

În Capitală, au votat peste 51% dintre membri, Sectorul 1 având cea mai ridicată prezenţă, în timp ce Sectorul 4 pe cea mai slabă.

Social-democraţii vor prezenta, la ora 20.00, datele finale cu privire la prezenţa la scrutinul intern, urmând ca, în jurul orei 22.00, Liviu Dragnea să susţină o conferinţă de presă, după centralizarea rezutatelor finale.

UPDATE - Prezenţa la alegerile din PSD este de 36%, Teleorman şi Neamţ sunt fruntaşe, Sectoarele 4 şi 5 din Bucureşti, codaşe

Astfel, până la ora 12.00, dintre cei aproape 532.000 de membri PSD, s-au prezentat la urne 195.130, reprezentând 36% din numărul de votanţi.

Florin Iordache a precizat că judeţele cu cea mai bună prezenţă sunt Neamţ şi Teleorman (judeţul condus de Liviu Dragnea), cu 51%, precum şi Olt, Dolj, Brăila şi Sectorul 1. La coada clasamentului se situează judeţele Harghita şi Covasna, precum şi Sectorul 4 şi Sectorul 5, cu prezenţe de aproximativ 18%. Sectorul 4 a rămas de curând fără lider, după demisia lui Nicolae Bănicioiu din fruntea filialei, în timp ce în Sectorul 5, coordonat de Marian Vanghelie până la excluderea sa din partid, noul lider este deputatul Cristian Rizea, care îşi pregăteşte o candidatură la primăria Sectorului.

În Gorj, judeţul reprezentat de Victor Ponta, prezenţa este de aproximativ 47%.

Pe de altă parte, Florin Iordache a precizat că au fost prezentate date şi din Republica Moldova, acolo unde au votat 125 de membri din cei 420 înregistraţi.

La sediul central al PSD, unde este organizată o secţie specială de vot, pentru liderii partidului care se află în Bucureşti, dar sunt înscrişi pe liste din teritoriu, au votat 35 de social-democraţi.

Mai mult, în unele zone au fost închise secţiile de vot, după ce s-au prezentat la urne toţi membrii înscrişi care se aflau în localitate.

Florin Iordache a adăugat că până la această oră nu au fost semnalate incidente, însă în unele localităţi a fost nevoie de urna mobilă, fie din cauza condiţiilor meteo, fie din cauza stării de sănătate a unor membri care doreau să voteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici