ALEGERI LOCALE 2012: Mazăre candidează din nou la Primăria Constanţa. Contracandidaţi: Gigi Chiru şi fostul prefect Palaz

Primarul Constanţei Radu Mazăre candidează pentru al patrulea mandat, având nouă contracandidaţi, între care liderul PDL javascript:;Gigi Chiru, fostul prefect Claudiu Palaz, un psiholog şi un fost candidat la Preşedinţie, în timp ce la CJ candidează din nou Nicuşor Constantinescu, având nouă contracandidaţi.

1414 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012: Mazăre candidează din nou la Primăria Constanţa. Contracandidaţi: Gigi Chiru şi fostul prefect Palaz

Radu Mazăre (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

La Primăria Constanţa au fost depuse zece candidaturi.

Printre cei şapte candidaţi se numără actualul primar, Radu Mazăre, liderul PDL Constanţa, Gigi Chiru, şi fostul prefect al judeţului Claudiu Palaz.

Radu Mazăre, în vârstă de 44 de ani, absolvent al Institutului de Marină Civilă, este candidatul USL la Primăria Constanţa pentru al patrulea mandat. Mazăre a intrat în politică în anul 1996, când a fost ales deputat de Constanţa din partea Partidului Democrat. În 1997, îşi dă demisia din PD şi continuă să activeze în Parlament ca indepedent. În anul 2000, candidează la Primăria Constanţa ca indepedent şi reuşeşte să câştige alegerile din cel de-al doilea tur, învingându-l pe candidatul PDSR - Tudor Baltă. Trei ani mai târziu, intră în PDSR, iar în 2004 obţine un nou mandat, din primul tur. Cel de-al treilea mandat ca primar al municipiului Constanţa l-a câştigat în 2008 din partea PSD, tot din primul tur.

Gigi Chiru are 46 de ani, este de profesie jurist şi candidează la primărie din partea Alianţei pentru Constanţa, formată din PDL şi PNŢCD. În anul 2008, el a candidat la Primăria Eforie din partea PDL, dar a pierdut alegerile în faţa actualului primar, Ovidiu Brăiloiu (PSD). Chiru a contestat atunci rezultatul votului, dar Biroul Electoral Central i-a respins solicitarea. În 2008, a candidat pentru un post de deputat la alegerile parlamentare în Colegiul 6, dar nu a reuşit să obţină voturile necesare. Ulterior, a fost numit în funcţia de director al Inspectoratului în Construcţii Constanţa, pâă în iunie 2011. În martie 2011, a câştigat alegerile la organizaţia judeţeană a PDL, învingându-i pe fostul preşedinte Mircea Banias şi pe directorul Autorităţii Navale Române, Paul Brânză.

Claudiu Palaz, în vârstă de 42 de ani, fostul prefect al judeţului Constanţa, este candidatul UNPR pentru funcţia de primar al Constanţei. El este de profesie jurist, iar în perioada 1996-2000 a fost consilier juridic, între 2001 şi 2006 fiind secretar general în cadrul Prefecturii Constanţa. Din 2006 şi până în 2009, a fost subprefect, ulterior fiind numit prefect. El a fost înlocuit din funcţie, prin Hotărâre de Guvern, la sfârşitul lunii aprilie, pentru a putea candida la alegerile locale.

Un alt candidat la Primăria Constanţa este Gheorghe Donţu, în vârstă de 61 de ani, economist, susţinut de Partidul Ecologist Român. Donţu a fost preşedinte al organizaţiei municipale a PDSR până în anul 2004. De asemenea, în perioada 2003 - 2004 a fost viceprimar al municipiului Constanţa. În 2004, Donţu a demisionat din PDSR şi din funcţia de viceprimar, ieşind din viaţa politică pentru patru ani. În 2008 a revenit, înscriiindu-se în Partidul Ecologist Român, iar în prezent este preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa.

Pentru funcţia de primar candidează şi Gheorghe Dinu din partea PPDD. Până în anul 1997 a fost şeful UM 0215 din judeţul Constanţa, apoi a devenit avocat. În anul 2004 a candidat ca independent la Preşedinţie, iar un an mai târziu a devenit preşedintele Partidului Republican. În anul 2008, Gheorghe Dinu a candidat la Primăria Capitalei din partea Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale, în urma unei alianţe realizate între această formaţiune politică şi Partidul Republican. Tot în anul 2008, Partidul Republican a fost divolzat în urma unei decizii a instanţei. Gheorghe Dinu a revenit în politică.

Din partea PRM candidează Cristina Raluca Dincu, în vârstă de 34 de ani, de profesie medic psiholog. Ea a candidat şi la alegerile parlamentare din urmă cu patru ani tot din partea PRM, concurând pentru un post de deputat în Colegiul 10, dar s-a clasat pe locul al patrulea.

Marcel Bouroş este un om de afaceri şi candidează ca independent la Primăria Constanţa. El deţine complexul Curtea Brâncovenească, format dintr-un magazin de produse alimentare naturale, restaurant, fermă ecologică, librărie şi oferă şi produse de catering.

Candidatul Partidului Noua Generaţie-Creştin Democrată la Primăria Constanţa este Dumitru Gavari. El are 40 de ani şi lucrează în vânzări.

Partidul Verde are, de asemenea, un candidat la Primăria Constanţa, fiind vorbea despre liderul organizaţiei judeţene, Sorin Horaţiu Belu. El este profesor şi are 38 de ani.

Un alt candidat la primărie este Ion Stoica din partea Alianţei Civice Democratice a Romilor. Stoica are 33 de ani şi este de profesie formator.

La Consiliul Judeţean Constanţa s-au înscris zece candidaţi.

Astfel, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în vârstă de 46 de ani, candidează pentru un nou mandat din partea USL. El a intrat în politică în 2000, când a candidat ca independent la Primăria Constanţa pentru Consiliul Local, fiind în echipă cu Radu Mazăre, care a câştigat atunci funcţia de primar. Patru ani mai târziu, a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean din partea PSD, funcţie pe care avea să o păstreze şi în 2008, când a fost reales.

Candidatul PDL la şefia CJ este Florin Gheorghe, în vârstă de 33 de ani, de profesie inginer. El este membru al PDL din anul 1998, iar din 2008 este consilier local municipal. În anul 2008, a făcut parte din grupul răzvrătiţilor din PDL care l-a contestat pe preşedintele de atunci al organizaţiei judeţene, Ion Popescu. În cele din urmă, Popescu a demisionat, iar în locul său a fost numit Mircea Banias.

Din partea UNPR, candidează Harry Boiagian, în vârstă de 46 de ani, inginer constructor. În perioada 1993-2000, el a lucrat în Primăria Constanţa, fiind şeful Serviciului Disciplina în Construcţii. Din 2000 până în 2011 a activat în mediul privat, iar de anul trecut este director tehnic în cadrul Direcţiei Regionale în Construcţii Sud-Est. Harry Boiagian este membru UNPR încă de la înfiinţarea acestui partid şi nu a mai activat într-o altă formaţiune politică.

Un alt candidat la CJ Constanţa este Dumitru Bădrăgan, avocat de profesie, el candidând din partea Partidului Ecologist Român. Între 1999 şi 2003 a fost consilier juridic la două firme. În anul 2004 devine avocat stagiar, iar din 2007 este avocat definitiv, membru al Baroului Bucureşti. El şi-a început cariera politică în anii '90, la organizaţia de tineret a Partidului Democrat Constanţa, unde a fost, pentru ceva timp, preşedinte. În acest an s-a înscris în Partidul Ecologist Român.

Marian Vasiliev, în vârstă de 42 de ani, este candidatul PPDD la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa. În 1996 a candidat ca independent la Primăria oraşului Basarabi (în prezent Murfatlar), reuşind să câştige alegerile din cel de-al doilea tur şi devenind unul dintre cei mai tineri primari din ţară, la numai 26 de ani. Patru ani mai târziu a candidat pentru un nou mandat, din partea PD, dar a pierdut alegerile în al doilea tur în faţa candidatului PSD. Apoi, coordonează, pentru o perioadă, activitatea Crucii Roşii - filiala Constanţa, după care se dedică afacerilor. Reapare în politică în acest an în cadrul formaţiunii lui Dan Diaconescu.

Radu Comănici este candidatul PRM pentru CJ Constanţa. De profesie jurist, în vârstă de 60 de ani, Comănici a fost ales deputat din partea PRM în anul 2000, dar după o lună şi-a dat demisia din Parlament. În perioada 2004-2008 a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. În 2008 a fost exclus din PRM deoarece a depus alte liste de candidaţi pentru alegerile pentru Consiliul Judeţean Constanţa decât cele primite de la conducerea centrală a formaţiunii politice. Totuşi, în toamna lui 2008 revine în PRM şi candidează pentru un post de senator în Colegiul 1 din judeţul Constanţa, dar nu reuşeşte să strângă suficiente voturi pentru a intra în Parlament. Apoi, Radu Comănici dispare din viaţa politică şi reapare în prim-plan la începutul acestui an atunci când este numit preşedinte al organizaţiei judeţene a PRM Constanţa, funcţie pe care o mai ocupase din 1991 până în 2008.

Şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat va avea un candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, fiind vorba despre liderul filialei judeţene, Tudorel Chesoi. El a mai candidat pentru această funcţie şi în anul 2008. PNŢCD nu are candidat la Primăria Constanţa, susţinându-l pe liderul PDL, Gigi Chiru, în cadrul Alianţei pentru Constanţa, realizată în urma unui protocol încheiat între cele două formaţiuni. Tudorel Chesoi este liderul ţărăniştilor constănţeni din anul 2007.

Un alt candidat la CJ este Valeriu Băncescu din partea Partidului Poporului. El are 68 de ani, este de profesie inginer şi a candidat în anul 2008 pentru Primăria Lumina din judeţul Constanţa din partea Partidului Forţa Civică, clasându-se pe ultimul loc din 12 candidaţi. De asemenea, în 2009 s-a aflat pe lista Partidului Forţa Civică la alegerile pentru Parlamentul European.

Un alt candidat înscris în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa cu puţin timp înainte de expirarea termenului legal este Oleg Danovski Jr., fiul coregrafului Oleg Danovski, fondatorul Teatrului de Balet de la Constanţa, prima instituţie de acest gen din România, care în prezent îi poartă numele. Oleg Danovski Jr este reprezentantul Partidului Uniunii Ecologiste din România la aceste alegeri. Ultimul candidat la CJ este Emil Colodiuc, de la Partidul Verde. El are 56 de ani şi este ofiţer pensionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici