Alegeri locale 2012: Primarul suspendat al unei localităţi buzoiene şi-a depus din arest candidatura pentru un nou mandat

Primarul suspendat al localităţii buzoiene Vipereşti, Elvis Oprea, şi-a depus din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău candidatura pentru un nou mandat, edilul fiind cercetat pentru luare de mită.

283 afișări
Imaginea articolului Alegeri locale 2012: Primarul suspendat al unei localităţi buzoiene şi-a depus din arest candidatura pentru un nou mandat

Alegeri locale 2012: Primarul suspendat al unei localităţi buzoiene şi-a depus din arest candidatura pentru un nou mandat (Imagine: Alin Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit preşedintelui Cirscumscripţiei electorale numărul 84 din comuna Vipereşti, Ioana Alexandra Dumitru, primarul suspendat Elvis Oprea şi-a depus candidatura pentru Primăria localităţii Vipereşti din postura de independent.

În prezent, Elvis Oprea, primarul suspendat al localităţii buzoiene Vipereşti, se află în arestul Poliţiei Buzău.

Primarul comunei buzoiene Vipereşti a fost arestat în 11 aprilie, după ce un colaborator de-al său a fost prins în flagrant luând mită. Mituitorul, care este şi denunţător, este un localnic din Vipereşti.

Omul avea în arendă de la Primărie o păşune pentru care primea subvenţii, dar, ca să îi fie prelungit contractul de arendă, primarul Elvis Oprea i-a cerut mită.

Potrivit anchetatorilor, mita interceptată a fost de 10.000 de lei, cel şantajat declarând că i-a mai dat şi în alte rânduri bani primarului din Vipereşti.

În 2008, Elvis Oprea a cîştigat Primăria comunei Vipereşti pe listele PSD. Pentru că această formaţiune i-a retras sprijinul, în urma arestării şi a desemnat un nou candidat pentru Primăria Vipereşti, Oprea şi-a depus candidatura ca independent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici