ALEGERI LOCALE 2012, REZULTATE FINALE: USL câştigă cele mai multe mandate de preşedinte de Consiliu Judeţean - 87,80%

USL a câştigat cele mai multe mandate de preşedinte de Consiliul judeţean, respectiv 36 (87,80%), fiind urmată de UDMR, cu două mandate (4,87%), potrivit rezultatelor finale ale scrutinului de duminică pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, prezentate, vineri, de BEC.

1016 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012, REZULTATE FINALE: USL câştigă cele mai multe mandate de preşedinte de Consiliu Judeţean - 87,80%

ALEGERI LOCALE 2012, REZULTATE FINALE: USL câştigă cele mai multe mandate de preşedinte de Consiliu Judeţean - 87,80% (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax foto)

Câte un mandat de preşedinte de consiliu judeţean au câştigat PDL, Alianţa Electorală Populară Progresistă Europeană Liberală, Mişcarea Creştin Liberală şi PDL, reprezentând 2,43% din totalul mandatelor.

În urma scrutinului de duminică au fost atribuite, în total 41 de mandate de preşedinte de consiliu judeţean.

Validarea preşedinţilor de CJ, în 20 de zile de la alegeri,după prezentarea cheltuielilor electorale

Validarea se face în termen de 20 de zile de la data desfăşurării alegerilor, în camera de consiliu a tribunalului, de către preşedintele tribunalului sau înlocuitorul acestuia, potrivit Legii 215/2001 privind administraţia publică locală.

Procedura este condiţionată, potrivit Legii 334/2006 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, potrivit căreia, în termen de 15 zile de la data desfăşurării alegerilor, mandatarul financiar este obligat să depună la Autoritatea Electorală Permanentă un raport detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale.

Rezultatul validării sau invalidării alegerii preşedintelui Consiliului Judeţean se aduce la cunostinţă publică.

Hotărârea de validare sau invalidare a preşedintelui Consiliului Judeţean poate fi atacată de cei interesaţi la curtea de apel în termen de două zile de la aducerea la cunostinţă publică.

Curtea de apel se pronunţă în termen de două zile de la sesizare, hotărârea fiind definitivă şi irevocabilă.

În termen de două zile de la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii de validare, preşedintele Consiliului Judeţean care a fost validat depune jurământul în faţa preşedintelui tribunalului şi a prefectului, în sedinţă publică.

Preşedintele Consiliului Judeţean care refuză să depună jurământul este considerat demisionat de drept.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici