ALEGERI LOCALE 2012 - Vaslui: Primarul candidează la al doilea mandat, contracandidaţi-un poliţist şi şeful Casei de Pensii

Primarul din Vaslui, Vasile Pavăl, candidează pentru al doilea mandat, având cinci contracandidaţi, între care directorul Casei Judeţene de Pensii, Marius Arcăleanu, şi un fost ofiţer de Poliţie, iar la CJ sunt cinci candidaţi, lupta fiind între Dumitru Buzatu (USL) şi deputatul Dan Marian (PDL).

360 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012 - Vaslui: Primarul candidează la al doilea mandat, contracandidaţi-un poliţist şi şeful Casei de Pensii

Vaslui: Primarul candidează la al doilea mandat, contracandidaţi-un poliţist şi şeful Casei de Pensii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

La Primăria Vaslui au fost depuse şase candidaturi.

Astfel, actualul primar Vasile Pavăl, membru PSD, candidează pentru al doilea mandat din partea USL.

Inginer constructor de profesie, Vasile Pavăl a intrat în politică în urmă cu opt ani, când a devenit viceprimar PSD. Din 1983, a lucrat la fosta regie locală de gospodărie comunală, iar de la începutul anilor '90 şi până la preluarea funcţiei de viceprimar al Vasluiului a fost directorul instituţiei.

Principalul contracandidat al lui Pavăl este directorul Casei Judeţene de Pensii Vaslui, Marius Arcăleanu, susţinut de PDL. El are 34 de ani şi este economist. Arcăleanu a intrat în Consiliul Local Vaslui din partea PD în urmă cu patru ani, însă şi-a dat demisia acum două luni pentru a avea timp să-şi pregătească viitoarea campanie electorală.

Un alt candidat la Primăria Vaslui este Florin Sârbu din partea PRM. El este fost ofiţer de Poliţie şi preşedintele organizaţiei judeţene a PRM. Sârbu a mai candidat la primărie în anul 2008.

Alţi trei candidaţi la Primăria Vaslui sunt Gabriel Pălici (Partidul Alianţa Socialistă), Alexandru Volocaru (Partidul Poporului Dan Diaconescu) şi Narcis Gavril (Partidul Verzilor).

La Consiliul Judeţean Vaslui au fost depuse cinci candidaturi.

Actualul preşedinte al CJ, Vasile Mihalachi, a anunţat că nu mai candidează pentru un nou mandat.

Astfel, candidatul USL la şefia CJ este Dumitru Buzatu, aflat la finalul celui de-al doilea mandat de vicepreşedinte al instituţiei. El este profesor de filosofie şi preşedinte al PSD Vaslui de 12 ani. Din 2004, el este vicepreşedinte al CJ.

Din partea PDL va candida deputatul Dan Marian, preşedintele organizaţiei judeţene a formaţiunii democrat-liberale. El candidează pentru a doua oară la preşedinţia CJ Vaslui, în 2008 candidând din partea PNL. În 2009, Marian a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL Vaslui şi a trecut la PDL. În urmă cu patru ani, a ieşit pe locul al doilea la preşedinţia CJ Vaslui, după candidatul PSD Vasile Mihalachi.

Un alt candidat la preşedinţia CJ Vaslui este consilierul local Toader Ignat, susţinut de PRM.

De asemenea, la CJ candidează asistentul medical Georgeta Romşac, din partea Partidului Alianţa Socialistă (PAS) şi operatorul de calculatoare Adrian Chimu ,susţinut de Partidul Verzilor.

În ceea ce priveşte candidaturile pentru cele 32 posturi de consilieri judeţeni, şapte partide s-au înscris în lupta electorală, fiind vorba de PAS, PRM, USL, PDL, UDMR, Partidul Verzilor şi UNPR. Dintre acestea, UNPR are 26 de candidaţi înscrişi în listele validate de BEJ Vaslui, Partidul Verzilor şapte candidaţi, în timp ce celelalte cinci partide au liste complete de 40 de candidaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici