ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - TOPUL judeţelor cu cea mai MARE şi cea mai MICĂ prezenţă la vot

Judeţul cu cea mai mare prezenţă la votul pentru alegerile prezidenţiale este Ilfov, cu 65,38%, acesta fiind şi singurul judeţ cu prezenţa peste 60 la sută, urmat de Sibiu şi Olt. La polul opus se află Satu Mare, cu o prezenţă la vot de 42,82%, urmat de Covasna şi Maramureş.

1745 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - TOPUL judeţelor cu cea mai MARE şi cea mai MICĂ prezenţă la vot

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - TOP 10 judeţe cu cea mai MARE şi cea mai MICĂ prezenţă la vot (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Prezenţa la votul pentru alegerile prezidenţiale 2014 la nivel naţional a fost de 53,16% în primul tur, potrivit celei mai recente raportări a Biroului Electoral Central, comunicată luni, după centralizarea a 98,3% din totalul secţiilor de votare.

Din cele 9.583.580 de voturi, 9.349.194 (97,55%) au fost valabil exprimate, iar 234.257 (2,44%) au fost nule.

TOP 10 JUDEŢE CU CEA MAI RIDICATĂ PREZENŢĂ LA VOT

În Ilfov s-a înregistrat cea mai mare prezenţă la vot - 65,38%, fiind urmat de Sibiu, unde s-au prezentat la urne 58,57% dintre locuitorii cu drept de vot, şi de olt, cu o prezenţă la vot de 58,12%. Topul 10 al judeţelor cu cea mai mare prezenţă este completat de Teleorman, Prahova, Giurgiu, Dâmboviţa, Mehedinţi, Constanţa şi Vâlcea.

REZULTATE FINALE alegeri prezidenţiale - HARTA VOTULUI. Unde a câştigat Ponta şi unde a câştigat Iohannis:

TOP 10 JUDEŢE CU CEA MAI REDUSĂ PREZENŢĂ LA VOT

Satu Mare este judeţul unde cei mai puţini locuitori cu drept la vot şi-au exprimat alegerea în primul tur al prezidenţialelor - 42,82%. Clasamentul judeţelor cu cea mai mică prezenţă la vot este completat de Covasna - 43,12%, Maramurel - 43,37%, Harghita, Vaslui, Ialomiţa, Mureş, Caraş-Severin, Suceava şi Neamţ.

Datele sunt preluate din raportările oficiale făcute de BEC şi de Birourile Electorale Judeţene (BEJ) în cursul zilei de luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici