ALEGERI PREZIDENŢIALE, turul II - Blaga: ACL a făcut cerere către BEC pentru prelungirea timpului de votare în străinătate

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, după ce a votat, că a făcut o cerere către BEC, prin care a solicitat prelungirea timpului de votare în străinătate, "acolo unde sunt oameni care au făcut eforturi deplasându-se la sute de kilometri pentru că nu s-a mărit numărul de secţii ca să voteze".

507 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE, turul II - Blaga: ACL a făcut cerere către BEC pentru prelungirea timpului de votare în străinătate

Blaga: ACL a făcut cerere către BEC pentru prelungirea timpului de votare în străinătate (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Blaga i-a invitat pe români să vină la vot şi să-i urmărească pe cei din diaspora "de cât civism dau dovadă".

"De altfel, am făcut o cerere către Biroul Electoral Central, prin care am solicitat prelungirea timpului de votare în străinătate, acolo unde sunt oameni care au făcut eforturi deplasându-se la sute de kilometri pentru că nu s-a mărit numărul de secţii ca să voteze şi sper că de data asta cererea să fie aprobată, mai ales că, la toate insistenţele BEC, Guvernul nu a răspuns şi nu a mărit numărul de secţii în străinătate", a precizat Vasile Blaga.

Întrebat dacă se aşteaptă la o prezenţă mai mare în turul II decât în turul I la prezidenţialelor, Blaga a răspuns afirmativ, precizând că toate datele pe care le are arată că există "interes major pentru aceste alegeri".

Reprezentanţii BEC au confirmat că au primit de la ACL o solicitare pentru prelungirea cu două ore a programului de vot din diaspora, adăugând că acest lucru a fost dispus, prin ordonanţă de urgenţă, în 2012, la referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici