Alianţa PSD+PC, PDL şi UDMR primesc, la Satu Mare, prin redistribuire, câte un mandat de deputat

Alianţa PSD+PC, PDL şi UDMR primesc, la Satu Mare, prin redistribuire, câte un mandat de deputat, în timp ce două mandate de parlamentar - unul pentru Cameră şi altul pentru Senat - au fost deja câştigate în mod direct de UDMR, astfel că mai rămân de redistribuit două mandate, în două colegii.

26 afișări
Imaginea articolului Alianţa PSD+PC, PDL şi UDMR primesc, la Satu Mare, prin redistribuire, câte un mandat de deputat

Alianţa PSD+PC, PDL şi UDMR primesc, la Satu Mare, prin redistribuire, câte un mandat de deputat

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Satu Mare a parcurs, marţi, prima etapă de repartizare a mandatelor de senatori şi deputaţi, atribuind, în total, cu mandatele câştigate în mod direct, cinci din cele şapte mandate - unul pentru Senat şi patru pentru Camera Deputaţilor.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean (BEJ), Paula Ştefan, a declarat, marţi, că, pe lângă cele două mandate câştigate direct de UDMR, în Colegiul nr. 2 pentru Senat şi în Colegiul nr. 5 pentru Camera Deputaţilor, în urma redistribuirii judeţene a voturilor, trei formaţiuni politice au depăşit coeficientul electoral pentru trei mandate.

"În urma redistribuirii judeţene a voturilor, au depăşit coeficientul electoral necesar pentru câte un mandat Alianţa PSD+PC, PDL şi UDMR", a spus Paula Ştefan.

Astfel, ca urmare a mandatelor câştigate direct şi în urma redistribuirii judeţene a voturilor, urmează să acceadă în Camera Deputaţilor Gheorghe Ciocan (PSD) în Colegiul nr. 1 Oaş, Ioan Holdiş (PDL) în Colegiul nr. 2 Satu Mare- Someş, Varga Attila (UDMR) în Colegiul nr. 4 Carei - Tăşnad şi Istvan Erdei - Doloczki (UDMR) în Colegiul nr. 5, acesta din urmă câştigând mandatul în mod direct, cu 52,82 la sută.

La Senat este cert mandatul din Colegiul nr. 2, câştigat în mod direct cu 51,99 la sută de Tiberiu Guntner de la UDMR.

Lupta a rămas deschisă în Colegiul nr. 1 pentru Senat şi Colegiul nr. 3 Codru pentru Camera Deputaţilor, unde niciunui partid nu i-au rămas suficiente voturi la nivel judeţean pentru a depăşi coeficientul electoral pentru un mandat.

Purtătorul de cuvânt al BEJ a declarat că a fost trimis la BEC procesul-verbal privind redistribuirea judeţeană a voturilor, cele două mandate rămase în discuţie urmând să intre la redistribuirea naţională.

În judeţul Satu Mare au fost delimitate şapte colegii uninominale, două pentru Senat şi cinci pentru Camera Deputaţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici