Ambasadoarea SUA la Bucureşti: Determinarea României de a fi alături de Ucraina, model pentru toţi

Determinarea României de a fi alături de Ucraina şi de partenerii NATO în apărarea democraţiei, a păcii internaţionale şi a securităţii este un model pentru toţi, a spus, miercuri, de Ziua Independenţei SUA, ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec.

385 afișări
Imaginea articolului Ambasadoarea SUA la Bucureşti: Determinarea României de a fi alături de Ucraina, model pentru toţi

Kathleen Kavalec a spus, la manifestarea de la Ambasada SUA la Bucureşti că este încântată să se afle din nou în Bucureşti, după 15 ani, pentru a participa la o nouă sărbătoare a Zilei Independenţei, alături de prietenii români care împărtăşesc dragostea pentru libertate a americanilor, respectul pentru demnitate umană şi diversitate şi angajamentul pentru pace şi securitate.

„Valorile democratice se află în inima parteneriatului nostru strategic, puternic şi durabil. România şi SUA doresc să construiască societăţi democratice mai inclusive şi mai prospere în care popoarele noastre şi copiii noştri şi copiii lor să poată înflori şi să aibă succes. Aceste valori comune sunt motivul pentru care noi rămânem uniţi împotriva atacurilor neprovocate şi groaznic a Rusiei împotriva Ucrainei. Împreună cu aliaţii din NATO, oferim sprijin poporului ucrainean în aceste vremuri grele. Românii au primit cu braţele deschise, cu ceai şi cozonac milioane de refugiaţi ucraineni. Guvernul român oferă Ucrainei un ajutor nepreţuit. Generozitatea dumneavoastră este emoţionantă şi nu va fi uitată”, a spus Kathleen Kavalec.

Ambasadoarea SUA la Bucureşti a mai spus că modul în care România a fost alături de Ucraina trebuie să fie un model pentru toţi.

„Determinarea României de a fi alături de Ucraina şi partenerii NATO în apărarea democraţiei, a păcii internaţionale şi a securităţii este un model pentru noi toţi. Agresiunea Rusiei demonstrează limpede de ce parteneriatul nostru strategic tot mai putrenic de 25 de ani este atât de important pentru apărarea şi rezistenţa noastră”, a mai spus diplomatul.

Aceasta a mai spus că SUA sunt recunoscătoare României că găzduieşte peste 3.000 de militari americani alături de alte forţe ale aliaţilor pe flancul estic al NATO.

„Această prezenţă nu doar că ne permite să ne antrenăm împreună pentru a ne îmbunătăţi capacităţile aliaţilor, dar ne şi ajută să ne asigurăm că graniţele României sunt securizate şi putem dormi mai liniştiţi. Parteneriatul nostru este de asemenea construit pe legături economice puternice între ţările noastre, legături care au continuat să se dezvolte. Schimburile comerciale cu România s-au triplat în ultimii 15 ani, ajungând la o valoare de peste 5 miliarde de dolari anual. Numărul companiilor americane prezente aici s-a dublat ajungând la aproape 1.000. Suntem mândri că firmele noastre au contribuit la creşterea economică a României oferind peste 110.000 locuri de muncă”, a mai spus Kathleen Kavalec.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici