Ambasadorul Franţei către Ponta: Incertitudinea este duşmanul investitorilor francezi din România

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, a declarat, sâmbătă, că societăţile franceze care vizează dezvoltarea investiţiilor lor în România au nevoie de siguranţă în ceea ce priveşte viitorul, deoarece incertitudinea este duşmanul investitorilor.

587 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Franţei către Ponta:  Incertitudinea este duşmanul investitorilor francezi din România

Philippe Gustin (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Pentru a dezvolta relaţiile economice dintre ţările noastre, mie îmi revine, domnule prim-ministru, să apăr în faţa dumneavoastră şi a Guvernului dumneavoastră, interesele societăţilor franceze, fără a mă substitui lor. Doresc să vă mulţumesc cu acest prilej pentru atenţia pe care miniştrii dumneavoastră o acordă acestui subiect (...) Societăţile franceze vizează în general dezvoltarea investiţiilor lor în România. Pentru acest lucru, ele au nevoie de siguranţă în ceea ce priveşte viitorul, căci aşa cum bine ştiţi, incertitudinea este duşmanul investitorilor", a afirmat ambasadorul Gustin în discursul susţinut la recepţia cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, la care participă premierul Victor Ponta şi preşedintele interimar Crin Antonescu.

Ambasadorul francez a arătat că investitorii din ţara sa au nevoie şi de mână de lucru calificată şi "în acest sens regretă neconcordanţa care există între formările pe care le oferă sistemul educativ şi necesităţile reale ale pieţei de muncă".

De asemenea, Gustin a arătat că în cele patru luni de când a preluat mandatul său la Bucureşti a avut ocazia să constate "realitatea cuplului franco-român", iar "ceea ce face şarmul unui cuplu sunt diferenţele".

"Şi ca în orice cuplu, există şi momente bune şi momente mai dificile şi îmi place să credem că suntem în prezent într-o fază de îmbunătăţire (...) Dezvoltarea relaţiilor economice dintre Franţa şi Românai va reprezenta prioritatea mea. Fără dezvoltare economică, fără creştere, nu putem concepe cu seninătate şi alte politici de cooperare bilaterală", a mai spus ambasadorul Franţei.

Totodată, el a ţinut să sublinieze că este "un ambasador fericit" la Bucureşti. "Doresc să ştie toţi un adevăr, de la ministru la ambasador, de la şef de întreprindere la personalul acestei ambasade, de la profesoarea mea de limba română la majordomul meu: sunt un ambasador fericit".

La recepţia organizată la reşedinţa ambasadorul Franţei mai participă preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ministrul Finanţelor Florin Georgescu, ministrul Justiţiei Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, fostul preşedinte Ion Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici