Anastase îi acuză pe Geoană şi Moraru că blochează convocarea BP comune

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, i-a acuzat miercuri pe preşedintele Senatului, Mircea Geoană şi secretarul general al acestui for legislativ, Ion Moraru de "blocaj inadmisibil" privind convocarea Birourilor Permanente Comune pentru discutarea solicitării şefului statului privind referendumul.

37 afișări
Imaginea articolului Anastase îi acuză pe Geoană şi Moraru că blochează convocarea BP comune

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Există un evident blocaj din partea Senatului pentru a face o şedinţă comună a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului", a precizat Roberta Anastase.

Ea a arătat că nu consideră normală blocarea legislativului.

Întrebată cum comentează faptul că membrii Biroului Permanet al Senatului nu ştiau că miercuri este convocată o şedinţă comună a conducerilor celor două Camere legislative, Anastase a spus: "Cred că trebuie întrebaţi preşedintele Senatului şi secretarul general al acestui for legislativ. Mi se pare un blocaj inadmisibil pentru că membrii Biroului Permanent al Senatului nici măcar nu ştiu de demersul regulamentar pe care l-au făcut membrii biroului Senatului. Mi se pare un lucru grav".

Roberta Anastase a spus că şedinţa Birourilor Permanente Reunite nu a fost convocată de ea, "cum eronat s-a transmis", ci de patru membrii ai Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor şi de cinci membri ai Biroului Permanent al Senatului. Ea a apreciat că această convocare a respectat o procedură regulamentară.

Roberta Anastase a explicat şi procedura în baza căreia a fost convocat Biroul Permanent Comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului. "Există regulamentul comun şi există articolul 89 din acest regulament care prevede că regulamentul comun se completează cu prevederi din cele două regulamente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului", a explicat Roberta Anastase.

În urmă cu 2 zile, preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat că reprezentanţii PDL în conducerii Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis să ceară convocarea unei şedinţe a Birourilor Permanente ale celor două Camere, în care să se discute despre avizul pe care trebuie să-l dea Parlamentul legat de solicitarea preşedintelui Traian Băsescu de a organiza un referendum pe tema parlamentului unicameral.

Potrivit Robertei Anastase, reprezentanţii PDL solicitau ca această şedinţă a Birourilor Permanente să aibă loc miercuri la ora 13.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici