Anastase: În PDL ne-a plăcut mai mult să îl ascultăm pe Băsescu decât să punem în practică ideile

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a criticat, marţi, la conferinţa "Structura ideologică a PDL-o perspectivă", că acelor din PDL le-a plăcut mai degrabă să îl asculte pe preşedintele Traian Băsescu decât să aplice ideile acestuia.

14 afișări
Imaginea articolului Anastase: În PDL ne-a plăcut mai mult să îl ascultăm pe Băsescu decât să punem în practică ideile

Anastase: În PDL ne-a plăcut mai mult să îl ascultăm pe Băsescu decât să punem în practică ideile (Imagine: Mediafax Foto)

"Aş vrea să vă devoalez o mică dezamăgire pe care o am, dezamăgirea că adeseori, nouă, celor din PDL, ne-a plăcut să ascultăm ceea ce spunea Traian Băsescu şi ne-a plăcut poate mai puţin să aplicăm, chiar dacă ele (ideile, n.r.) erau evident dorite de cetăţeni", a spus ea după ce deputatul PDL Sever Voinescu a susţinut un discurs.

Anterior, Voinescu a spus, pe de altă parte, că democrat-liberalii puri au venit în acest partid atraşi de proiectul Traian Băsescu, care este "fără dubiu" unul de centru dreapta.

"Traian Băsescu a fost cel care a oprit asediul politicului asupra justiţiei. Traian Băsescu nu a numit reprezentanţii săi în consiliile de administraţie la TVR şi radio, refuzând un sistem de numiri politice acolo unde nu ar trebui să existe numiri politice", a precizat, în discursul său, Voinescu.

El a mai arătat că PDL are de înfruntat prejudecata potrivit căreia identitatea partidului s-a schimbat de la o zi la alta, peste noapte, de la stânga la dreapta, de la structurile socialiste internaţionale, la Partidul Popular. European.

Sever Voinescu a ţinut să precizeze că PDL este un partid nou, care a luat fiinţă în 2007, şi care a fost încă de la înfiinţare un partid de dreapta.

"PDL este un partid de centru-dreapta, nici PNL şi nici Victor Ponta nu dau certificate de de dreapta şi de stânga în această ţară, când o fac sunt ridicoli pentru că nu au nici legitimitatea să o facă nici capacitatea de analiză teoretică şi nici buna-credinţă necesară unei aprecieri de acest gen", a menţionat deputatul.

El a spus, pe de altă parte, că personajele care au devenit lideri politici la un moment dat seamănă între ele, cu trei excepţii notabile - Ion Iliescu, Corneliu Coposu şi Traian Băsescu. "Fiecare dintre cei trei sunt personalităţi atât de puternice încât imitaţia a devenit imposibilă, cam toţi oamenii noştri politici au multe în comun", a opinat Sever Voinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici