Andrei Postolache, consilier local la Iaşi, a demisionat din USR

Consilierul local de la Iaşi, Andrei Postolache, a anunţat, pe Facebook, că a demisionat din USR, după ce în şedinţa CL de vineri a votat un proiect urbanistic al unui om de afaceri controversat. Acesta a motivat că a făcut gestul pentru a nu trage înapoi şansele USR-PLUS.

576 afișări
Imaginea articolului Andrei Postolache, consilier local la Iaşi, a demisionat din USR

Andrei Postolache, consilier local la Iaşi, a demisionat din USR

„Mi-am dat demisia acum un minut din USR, aşa că nimic din ce voi spune mai jos nu se va reflecta asupra lor. O să-mi termin însă mandatul în CL, nu mă retrag din consiliu. Voi o să citiţi ce am de zis şi o să vă placă sau nu, şi oricum ar fi e bine, şi eu ştiu ce am de făcut. - Da, I fucked up la şedinţa de vineri. Că am avut un principiu, da, că a fost totul cu bune intenţii, da, dar în final am ajuns să supăr un mare număr de oameni şi puteam face mai bine. - Sub presiunea eşecului, că da, oricum aş da-o a fost o zi foarte proastă, pe lângă emoţii, am simţi că trag înapoi şansele USR-PLUS, şi am decis să îmi dau demisia din USR şi din CL. I fucked up again, cel puţin parţial. - Spun aici clar să nu fie confuzie: nimic din ce am făcut ce nu v-a plăcut nu a fost vina USR-ului. În scurta perioadă cât am fost membru am fost în mare parte neimplicat în treburile partidului, toate acţiunile mele au fost ale mele şi doar ale mele. USR nu are nicio vină”, a scris Andrei Postolache, pe Facebook.

El a adăugat că a fost criticat pentru votul său din CL Iaşi şi că mulţi vor spune că a avut motive ascunde să procedeze astfel, însă astfel de reproşuri ar fi neadevărate şi nemeritate.

„- Dar azi, după valul critici, a venit un val mult mai mare de susţinere şi de responsabilizare. Mesajele primite erau mai toate de genul “dude, ai greşit poate/probabil/sigur, asumă-ţi şi continuă”. Valul acesta m-a copleşit, m-a scos din groapa în care eram, m-a responsabilizat şi mi-a arătat calea. O să râdeţi unii de mine că m-am răzgândit. Râdeţi, o merit. O să ziceţi că am fost prost. Spuneţi, o merit. O să ziceţi unii că nu am stomacul. Ziceţi, o merit şi pe asta. Am stomacul mai tare decât aţi crede, dar da, nu e obişnuit în a dezamăgi oameni la care ţin, şi aia m-a durut. O să ziceţi unii că asta mă face prea sensibil. Poate, nu ştiu. Ziceţi oricum, merit. O să mai zică poate unii că sunt motive ascunse pentru care am făcut-o. Pe asta nu o merit, dar va fi zisă. Să fie zisă”, a explicat Postolache.

Acesta a mai spus că îşi va termina mandatul în Consiliul Local.

„Uitaţi ce voi face.

- Îmi termin mandatul la CL. Nu plec.
- Da, o să primesc un val continuu de **ie pentru asta pentru următoarele 15 luni, în special din unele direcţii. Să vină.
- Nu o să am niciun prieten în ce va urma, decât pe voi, cei 13% care m-aţi votat şi toţi ceilalţi cetăţeni ai Iaşului pe care-i reprezint. Nu mă interesează decât părerea voastră.
- Toate ziarele, în frunte cu BZI, dar urmate şi de altele care o fac pe moralizatoarele dar sunt părtinitoare exact unde contează, să-şi ia exemplarele de azi şi să şi le bage undeva unde nu bate lumina soareului.
- Toate gaiţele de internet, toţi comentatorii “jurnalişti”, care mâncau în 2016 din palma PNL-ului şi făcea emisiuni pe la TV-uri care arătau de parcă erau gândite de departamentul de PR din Podu Roş, şi se dau acum justiţiari şi mari arbitri ai moralităţii, să-şi ia şi ei posturile de pe facebook şi să facă acelaşi lucru cu ele. Ştiu cine sunt, îi cunosc, şi ştiu şi ei că-i cunosc”, a completat Andrei Postolache.

El l-a criticat şi pe deputatul PNL de Iaşi Marius Bodea, care a afirmat că prin votul său în CL a dat posibilitatea PSD-ALDE să adopte decizii legate patrimoniul municipiului Iaşi, condus de primarul Mihai Chirică, exclus în februarie 2018 din PSD.

„- Bodea, nesimţitul care iese cu un comunicat în care zice că prin demisia mea aş ajuta mafia PSD-ALDE prin redistribuirea locului rămas liber, să-şi aducă aminte că şi-a pus golanii să ne facă contestaţii la înfiinţarea partidului în 2016 şi că dacă nu ne oprea el parcursul prin tribunal, aveam acum 4 sau 5 consilieri pentru Iaşi, nu doar unul independent, şi atunci nu s-ar fi pus nicio problemă de redistribuire, şi mai mult, împreună am fi avut aproape jumătate din voturile din consiuliu, dar nu, el nu a putut să joace fair play atunci cum nu poate nici acum. Să-i spun acum că mi s-a oferit atunci să preiau PNL Iaşi şi să fiu primul pe lista lor de către cineva mult mai sus decât el, dar că eu nici nu m-am gândit la aşa ceva, din tot felul de motive motive, sau să nu-i zic că nu ar pricepe nimic oricum?

- Şi o da, ultimii dar mai mult ca sigur nu cei din urmă, PSD. Voi sunteţi inamicul oraşului, voi sunteţi cei care aţi condus oraşul ăsta cel mai mult după revoluţie, voi sunteţi responsabili de tot ce nu avem şi nu merge şi tot ce ne sufocă. Să nu confundaţi niciodată dorinţa mea de echilibru pe un anume subiect sau altul cu vreo brumă de compasiune pentru acest partid murdar din care faceţi parte, căci ea nu există. Sper să ajungeţi la groapa de gunoi a istoriei începând cu 26 Mai. Aşa că da, îmi termin mandatul, cum l-am început, ca independent, pentru voi şi doar pentru voi. Mai am 15 luni şi în astea 15 luni vreau să storc orice strop de bine pe care-l pot stoarce pentru oraşul ăsta”, a mai scris Postolache.

Nu în ultimul rând, acesta a precizat că aşteaptă idei de la cetăţeni privind bugetul oraşului Iaşi pentru anul 2019.

„Ca prim pas, aştept de la voi idei pentru bugetul Iaşului pe 2019, pe care să le adun şi să le dau mai departe la primărie. Nu-mi propuneţi lucruri mari, alea le ştiu probabil deja, dar mai important decât că le ştiu e că nu au şansă să fie făcute, nu venind de la mine, că nu-s eu la butoane şi dacă o să ia primăria ceva din propunerile mele, o să ia ceva mic, nu ceva grandios. Propuneţi-mi lucruri concrete, cât mai specifice. Nu promit că le trimit pe toate, le filtrez după cum voi considera şi eu oportunitatea şi fezabilitatea lor, dar le voi cântări şi aprecia pe tote. Vă rog să mi le puneţi aici în comentarii, sau în mesaje private. Şi da, să curgă râurile. Nu-mi pasă de ele, nu-mi pasă decât de voi şi de conştiinţa mea. Nu plec nicăieri”, a conchis consilierul local.

Andrei Postolache se înscrise în USR pe 8 august 2018.

Potrivit presei locale, în şedinţa de vineri a Consiliului Local Iaşi, Andrei Postolache a votat pentru un proiect de PUZ propus de firma unui om controversat de afaceri Florin Asimionesei. Pe fondul absenţei mai multor consilieri, votul acestuia a fost decisiv. Este vorba despre proiectul care prevede extinderea zonei de acces principal şi modernizarea a faţadei Policlinicicii de la Spitalul Sf. Spiridon, relatează presa locală. El a încercat să îşi schimbe votul, însă fără succes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici