Andronescu câştigă definitiv şi procesul cu ANI privind conflictul de interese

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a câştigat miercuri, la ICCJ, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) privind conflictul de interese, după ce instanţa supremă îi dăduse dreptate şi în cauza legată de incompatibilitate.

152 afișări
Imaginea articolului Andronescu câştigă definitiv şi procesul cu ANI privind conflictul de interese

Ecaterina Andronescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

În 15 mai 2012, Andronescu a câştigat la Curtea de Apel Bucureşti procesul cu ANI privind conflictul de interese.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a admis atunci cererea Ecaterinei Andronescu şi a dispus anularea deciziei ANI din iunie 2011, potrivit căreia, în timpul mandatului acesteia de ministru al Educaţiei, a fost şi manager în cadrul unui proiect POSDRU, funcţie în baza căreia a încasat aproape 40.000 de lei.

Agenţia Naţională de Integritate a declarat recurs la decizia Curţii de Apel Bucureşti. Acesta s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care, miercuri, i-a dat câştig de cauză senatorului PSD, decizia fiind irevocabilă.

În martie, Ecaterina Andronescu a câştigat definitiv şi procesul cu ANI legat de incompatibilitate. Instanţa supremă a dispus atunci anularea raportului în care ANI arăta că aceasta a exercitat simultan funcţia de rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti şi pe cea de senator.

În iunie 2011, Agenţia Naţională de Integritate arăta că, în urma verificărilor, s-a stabilit că Ecaterina Andronescu a fost în incompatibilitate, întrucât a exercitat, simultan, funcţiile de senator şi rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti. ANI preciza atunci că Andronescu era rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti din 2004 şi senator din 19 decembrie 2008, fiind şi vicepreşedinte al Partidului Social Democrat.

Ecaterina Andronescu a candidat duminică la alegerile europarlamentare, pe listele PSD-UNPR-PC, ea ocupând un loc eligibil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici