Anghel Iordănescu, validat de Comisia juridică în funcţia de senator

Senatorii din Comisia juridică au dat, marţi, raport favorabil candidaturii lui Anghel Iordănescu pentru funcţia de senator, în locul rămas vacant după demisia lui Teodor Filipescu, ales pe listele Uniunii Naţionale PSD+PUR Ilfov.

1 afișare
Imaginea articolului Anghel Iordănescu, validat de Comisia juridică în funcţia de senator

Anghel Iordănescu, validat în funcţia de senator

Comisia juridică a validat în unanimitate candidatura lui Anghel Iordănescu pentru funcţia de membru în Senatul României.

Iordănescu va ocupa postul de senator în locul rămas vacant după demisia lui Teodor Filipescu, ales pe listele PSD+PUR Ilfov.

Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal a fost desemnat de către organizaţia PSD Ilfov să ocupe locul rămas vacant în Senat.

"Este o onoare deosebită să fac parte din Senatul României. Mi-aş fi dorit ca domnul Teodor Filipescu să fie în continuare în Senat, dar, din păcate, starea lui de sănătate nu a permis acest lucru", a spus Iordănescu.

Întrebat dacă în Parlament există fair-play, fostul antrenor al naţionalei de fotbal a răspuns: "Mai puţin decât în lumea fotbalului".

Fostul selecţioner al echipei naţionale a României, Anghel Iordănescu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că renunţă la fotbal pe perioada cât va ocupa funcţia de membru în Senatul României.

"În noile condiţii se poate spune că am renunţat la fotbal. Acum nu se mai pune problema de a antrena. Dar deocamdată ţin să precizez că n-am fost validat, asta se va întâmpla în cursul zilei de astăzi sau mâine. Mai sunt nişte proceduri ce trebuie urmate, aşa că nu se poate spune că sunt senator acum", a spus fostul tehnician.

Anghel Iordănescu îşi doreşte cât mai mulţi oameni de sport în Parlamentul României şi precizează că din noua postură va încerca să îi ajute pe cetăţenii care l-au votat în 2004 şi apoi să se ocupe de problemele sportului.

"Mi-aş dori să îi reprezint foarte bine pe cei care m-au votat în 2004 şi m-au ajutat să ajung în această postură. În alte ţări mai sunt exemple de foşti sportivi de performanţă care au ajuns parlamentari. Un jucător internaţional a fost în Parlamentul Belgiei, la fel un mare fotbalist a făcut parte din Parlamentul Georgiei. Din lumea sportului mai sunt şi la noi, cum este domnul Nicolae Mărăşescu. Din punctul meu de vedere, m-aş bucura să apară cât mai mulţi oameni de sport în Parlamentul României. Eu îmi doresc să fac cât mai multe lucruri bune pentru cetăţenii României, nu numai în sport", a adăugat Iordănescu.

Antrenorul care a calificat prima reprezentativă a României în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1994 susţine că funcţia de senator este pentru el o mare provocare. "În 1994, nu mă gândeam la faptul că voi ajunge senator, ci doar la situaţia de atunci, de a face performanţă. La fel şi acum, îmi doresc să fac performanţă în noua mea calitate. Este o mare provocare viitoarea mea poziţie", a explicat fostul selecţioner.

Întrebat dacă ar renunţa la funcţia de senator pentru a atinge din nou faza sferturilor de finală a unui turneu final al Cupei Mondiale, Iordănescu a răspus: "Puneţi-mi întrebarea asta după ce primesc statutul de senator. Voi răspunde cu siguranţă atunci".

Teodor Filipescu a demisionat, luni, din Senat. El a precizat, în plenul Senatului, că activitatea sa de parlamentar a fost "uneori stânjenită de unele evenimente medicale în cascadă".

Filipescu a spus că se va dedica "procesului de îmbunătăţire a administraţiei judeţului Ilfov". Filipescu le-a mulţumit colegilor săi din PSD, care "au complinit uneori" lipsa sa din Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici