Antal: Autonomia este răspunsul la neîncrederea românilor în Guvern

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, susţine că autonomia este răspunsul la neîncrederea românilor în Guvern, susţinând că nu la Bucureşti ar trebui să se spună dacă situaţia minorităţii maghiare a fost sau nu rezolvată, ci comunitatea însăşi trebuie să decidă.

415 afișări
Imaginea articolului Antal: Autonomia este răspunsul la neîncrederea românilor în Guvern

Antal: Autonomia este răspunsul la neîncrederea românilor în Guvern (Imagine: Shutterstock)

Antal Arpad a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că o minoritate naţională ar trebui să decidă singură dacă problemele comunităţii au fost sau nu rezolvate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"M-am săturat că cei de la Bucureşti ne tratează ca pe nişte minori şi că ei ştiu mai bine ce e bun pentru noi (comunitatea maghiară - n.r.) sau dacă nouă ne trebuie sau nu autonomie", a spus Antal.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe a menţionat, în acest context, că recentele sondaje de opinie arată că doar 15 la sută din populaţie are încredere în Guvern.

"Există buna guvernare? Nu există - şi asta spun 85 la sută dintre români. Iar răspunsul nostru la această problemă este autonomia. De fapt, vorbim despre acelaşi lucru. 85 la sută dintre români nu au încredere în Guvernul de la Bucureşti, la care noi spunem că trebuie să aducem guvernarea mai aproape de cetăţeni, deci să fie autonomie", a spus Antal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici