Antonescu: A devenit evident că Ponta susţine proiectul privind Roşia Montană

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că "a devenit evident" că Victor Ponta susţine proiectul privind Roşia Montană, liderul PNl apreciind totodată că premierul a fost mai puţin atent la nuanţe când a spus că trimite comisia parlamentară acolo.

1221 afișări
Imaginea articolului Antonescu: A devenit evident că Ponta susţine proiectul privind Roşia Montană

Antonescu: A devenit evident că Ponta susţine proiectul privind Roşia Montană (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Antonescu a menţionat că Victor Ponta nu poate să trimită comisia parlamentară în localitate, ci doar o delegaţie de la Guvern.

Totodată, liderul PNL a afirmat că nu este cazul ca subiectul să fie "dramatizat".

"La un moment dat am avut impresia că discută despre salvarea unor ostatici prinşi de terorişti sau despre oameni salvaţi dintr-o surpare de mină. Nu, oamenii singuri intraseră, singuri au ieşit, ca o formă de protest. Aici nu ne jucăm şi putem să intrăm în mină, să ieşim din mină, că să vină Antonescu, să vină Ponta... Esenţa, cred că vorbim de oameni serioşi, este să le fie ascultat punctul de vedere, şi le este ascultat, slavă Domnului", a adăugat Antonescu.

El a afirmat că îi este "foarte clară poziţia premierului faţă de proiect".

"Eu cred că a devenit evident că premierul susţine proiectul, şi tocmai ceea ce eu cerusem şi până la urmă cer în continuare este să facem lucrurile clare, dar în fine, asta este problema domniei sale. Mie mi-e clar", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a admis că premierul Victor Ponta "a punctat" la capitolul imagine prin deplasarea la Roşia Montană.

Totodată, Antonescu a afirmat că argumentele împotriva proiectului Roşia Montană se înmulţesc, dar asta nu exclude faptul că fiecare parlamentar votează în mod individual.

El a menţionat că poziţia PNL a fost bazată inclusiv pe o hotărâre a Delegaţiei Permanente a partidului din 2007 privind exploatarea cu cianuri, despre care a menţionat că a fost o hotărâre "cam tare, cam prea puternică".

Minerii de la Roşia Montană, care s-au blocat în subteran de cinci, respectiv trei zile, au ieşit din mină, duminică seară, după aproape o oră de la momentul în care premierul Victor Ponta a coborât la ei, primul-ministru spunându-le acestora că le va aduce Comisia parlamentară.

Premierul a ieşit din subteran alături de minerii care protestau acolo de miercuri, respectiv de vineri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Le-am promis că se face comisie şi aducem aici comisia, să se decidă aici", a afirmat premierul Victor Ponta, la ieşirea din galerie.

Totodată, primul-ministru a declarat că nimeni nu se poate antepronunţa în privinţa situaţiei minerilor de la Roşia Montană, pentru că "nu ştiu ce viaţă au oamenii aceştia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici