Antonescu: "Agenda 2019" nu înseamnă o alianţă electorală până atunci, 2016 e suficient

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că subscrie la argumentele uzate de liderul PSD, Victor Ponta, în propunerea intitulată "Agenda 2019", el apreciind că aceasta nu înseamnă şi o alianţă electorală PSD-PNL-PC până la acea dată, 2016 fiind suficient.

27 afișări
Imaginea articolului Antonescu: "Agenda 2019" nu înseamnă o alianţă electorală până atunci, 2016 e suficient

Antonescu: "Agenda 2019" nu înseamnă o alianţă electorală până atunci, 2016 e suficient (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Antonescu a precizat, într-o conferinţă de presă, că există varianta înregistrării juridice a unei alianţe PSD-PNL-PC, formulă care a fost expusă de Victor Ponta în propunerea "Agenda 2019", şi că s-a discutat despre acest lucru.

Liderul PNL a precizat că atât el personal, cât şi liderul PSD Victor Ponta au vorbit, încă de la sfârşitul anului 2009, despre necesitatea de a acţiona astfel încât să sporească şansele de a înlătura actuala putere.

"Am spus şi în momentul iniţierii alianţei PNL-PC că ea e deschisă şi o gândim ca o aşezare pe jumătatea de dreapta a unei mari construcţii de tip «mare coaliţie stânga-dreapta», de tipul celei din Germania, din anii trecuţi. Preocuparea mea este deschisă, orientată către analiza posibilităţilor de a constitui sau de a iniţia un asemena proiect care nu se reduce deloc la o formalizare de tip politic şi juridic. E vorba, cum am văzut cu plăcere că şi domnul Ponta discută în postarea sa pe blog, despre şansa şi capacitatea noastră de a pune bazele unui proiect politic naţional de anvergură. România are nevoie de aşa ceva, rămâne de văzut dacă noi vom fi în stare să o facem, dar această ipoteză este posibilă şi de dorit", a spus Antonescu.

El a arătat că a văzut documentul postat de Ponta pe blog, intitulat "Agenda 2019" şi a precizat că salută această formulă.

"E o formulă pe care o salut. Are justificările ei şi îmi pare chiar că e o ideea care iese în chip fericit din retorica uzuală a discursului politic românesc. Subscriu la argumente, numai că asta nu e totuna cu o alianţă electorală pân în 2019. Dacă e vorba de o alianţă electorală, de o construcţie politcă cu personalitate şi electorală, care să acţioneze ca actor electoral, eu cred că 2016 este suficient", a opinat Antonescu.

El a arătat că, dacă după 2016, o eventuală alianţă îşi încetează activitatea şi partidele constituente îşi continuă separat acţiunea şi dezvoltă competiţia politică, acest lucru nu înseamnă că obiectivele majore din "Agenda 2019" nu pot să rămână obiective de consens pentru clasa politică.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, propune, într-o postare pe blogul personal, o alianţă politică, înregistrată juridic, între PSD şi ACD, care să înceapă să funcţioneze la nivel politic şi parlamentar imediat după înscriere şi la nivel local în termen de maxim trei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici