Antonescu: Am respins din principiu ideea supraimpozitării. Nu cred că va fi readusă în discuţie

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că ideea supraimpozitării veniturilor bugetarilor sau a celor din mediul privat a făcut obiectul discuţiilor din USL şi a fost respinsă de liberali, apreciind că nu crede că subiectul va mai fi reluat.

154 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Am respins din principiu ideea supraimpozitării. Nu cred că va fi readusă în discuţie

Antonescu: Am respins din principiu ideea supraimpozitării. Nu cred că va fi readusă în discuţie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax foto)

"Noi am respins în principiu ideea supraimpozitării, în primul rând cu gândul la sectorul privat. A fost un subiect de discuţie care s-a închis de mult şi destul de repede (...) Nu s-a pus problema, nu s-a acceptat, nu s-a decis niciodată în USL supraimpozitarea nici la bugetari, cu atât mai puţin la privaţi", a declarat Antonescu.

El a precizat că au existat discuţii pe acest subiect şi în timpul Guvernului Ponta I, în contextul găsirii unor soluţii pentru a fi acoperite nevoile bugetare.

"În gama asta de diverse soluţii s-a discutat şi despre o asemenea ipoteză (...) Dar astea sunt lucruri asupra cărora s-a decis destul de clar", a mai susţinut liderul PNL.

Antonescu a mai susţinut că nu are niciun "indiciu" că premierul sau altcineva din USL ar dori să readucă subiectul în discuţie.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că nu ia în calcul varianta aplicării taxei de solidaritate şi în mediul privat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici