Antonescu: Ar fi ilogic ca Dan Voiculescu să candideze din nou înainte să obţină o sentinţă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că din punctul său de vedere o candidatură a liderului fondator al PC la alegerile parlamentare ar fi ilogică până în momentul în care acesta ar primi o sentinţă a instanţei, în cauza pentru care este judecat.

417 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ar fi ilogic ca Dan Voiculescu să candideze din nou înainte să obţină o sentinţă

Dan Voiculescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat dacă va sprijini o eventuală candidatură a lui Dan Voiculescu la viitoarele alegeri parţiale din Sectorul 4.

"Nu cred că această problemă se pune, iar discutăm ipoteze. Eu ştiu că dnul Dan Voiculescu a demisionat din Senat, invocând faptul că doreşte ca procesul său, cauza sa din justiţie, să nu fie influenţată în niciun fel de faptul că are imunitate. Deci o candidatură a dnului Dan Voiculescu până când acest proces nu are o sentinţă ar fi ilogică şi nu are niciun rost să discutăm ipoteze ilogice", a spus Antonescu.

În 28 ianuarie, Dan Voiculescu a demisionat din funcţia de senator, la mai puţin de o săptămână după ce depusese jurământul. El şi-a motivat gestul prin faptul că în ultima perioadă au existat "speculaţii" cu privire la faptul că imunitatea parlamentară pe care o presupune statutul de senator ar împiedica "actul de justiţie" în cazul dosarului său.

Completul de trei judecători de la instanţa supremă la care a fost repartizat procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA a dispus, joi, ca dosarul să fie judecat de completul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la care a fost iniţial, stabilind următorul termen în 5 februarie.  

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici